Enkhuizen - Grillige schaduwen - door Alie van Wijhe-Smeding€ 20,00
Kenmerken
Beschrijving
Paperback in staat van nieuw
Kris Verburgh - De Voedsel zandloper
In De voedsel zandloper bewijst arts Kris Verburgh dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. De voedsel zandloper is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en het verouderingsproces. Nog nooit werd zo duidelijk uitgelegd dat wat we eten bepaalt hoe snel we verouderen. De voedselzandloper is niet alleen een boek dat vele diëten en voedingsmythes doorprikt, het is een nieuw model dat een alternatief biedt voor de verouderde schijf van vijf en de voedseldriehoek. Het laat zien wat gezonde voeding is, maar vooral ook hoe we ongezonde voeding kunnen vervangen door gezonde alternatieven. Het boek legt tevens uit hoe we het verouderingsproces kunnen afremmen. Dat dit gezonde eetpatroon bovendien leidt tot gewichtsverlies is een aangename bijwerking!
Kris Verburgh (1986) is arts en onderzoeker. Op 17-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste wetenschapsboek, drie jaar later zijn tweede. Zijn boeken werden verschillende malen herdrukt en genomineerd. Van jongs af aan is hij gefascineerd door het verouderingsproces en het belang van voeding bij het voorkomen van ziektes.
'In zijn vlot leesbare stijl legt deze arts op kritische wijze een link bloot tussen ons genetisch vastgelegd verouderingsproces en onze voedingswijze. Een aanrader voor iedereen die bewust gezonder wil eten.' - Dr. Herman Becq , internist-endocrinoloog
'Overheden en gezondheidsinstanties die zich zorgen maken over trends als wereldwijde vergrijzing en een compleet onbetaalbare gezondheid zouden er goed aan doen De Voedsel zandloper te lezen: de simpele maar grondig onderbouwde oplossing ligt in gezonder eten en leven!' - Reinier Evers, Trendwatcher van het Jaar.
'In zijn jeugdig enthousiasme zet Kris Verburgh Stephen Hawking opzij; niet in vakkennis of ervaring, maar in helderheid en eenvoud.' - De Standaard
Recensie(s)
De voedsel zandloper is een vervanging van de bestaande driehoeken, cirkels en schijven die nu gangbaar zijn als richtlijn voor een gezonde voeding. De auteur is opgeleid als arts, is onderzoeker en publicist. In zijn boek beschrijft hij de wetenschappelijke achtergronden ervan en verduidelijkt de verschillende onderdelen. Hij specialiseert zich in de bio gerontologie, de wetenschap van de veroudering. Zijn voedingsrichtlijnen, waarvan de zandloper de samenvatting is, beogen een betere gezondheid en minder snelle veroudering met gewichtsverlies als welkome bijkomstigheid. De theorie wordt uitgebreid maar helder beschreven. Zeer leesbaar voor de geïnteresseerde, maar geen snelle en gemakkelijke kost voor iemand die op zoek is naar een snelle oplossing. Wel fijn is dat elk hoofdstuk kort wordt samengevat. Na de uitleg over de zandloper, bevat het laatste hoofdstuk menu's en recepten. Een verklarende woordenlijst, noten en een trefwoordenregister maken het compleet en bruikbaar als naslagwerk. Een aanvulling op bestaande literatuur, geschikt voor voedingsdeskundigen en de geïnteresseerde leek. Met voorwoord voor artsen en diëtisten.
Prometheus 2014
ISBN 978-90-351-3758-5
390 pagina's
610 gram
kijk ook eens naar mijn andere advertenties (en bespaar verzendkosten)
afhalen aan de deur mogelijk
verzenden Pakketpost PostNL 5,95
(boek is te dik voor bievenbuspost)
Kris Verburgh - De Voedsel zandloper
In De voedsel zandloper bewijst arts Kris Verburgh dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. De voedsel zandloper is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en het verouderingsproces. Nog nooit werd zo duidelijk uitgelegd dat wat we eten bepaalt hoe snel we verouderen. De voedselzandloper is niet alleen een boek dat vele diëten en voedingsmythes doorprikt, het is een nieuw model dat een alternatief biedt voor de verouderde schijf van vijf en de voedseldriehoek. Het laat zien wat gezonde voeding is, maar vooral ook hoe we ongezonde voeding kunnen vervangen door gezonde alternatieven. Het boek legt tevens uit hoe we het verouderingsproces kunnen afremmen. Dat dit gezonde eetpatroon bovendien leidt tot gewichtsverlies is een aangename bijwerking!
Kris Verburgh (1986) is arts en onderzoeker. Op 17-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste wetenschapsboek, drie jaar later zijn tweede. Zijn boeken werden verschillende malen herdrukt en genomineerd. Van jongs af aan is hij gefascineerd door het verouderingsproces en het belang van voeding bij het voorkomen van ziektes.
'In zijn vlot leesbare stijl legt deze arts op kritische wijze een link bloot tussen ons genetisch vastgelegd verouderingsproces en onze voedingswijze. Een aanrader voor iedereen die bewust gezonder wil eten.' - Dr. Herman Becq , internist-endocrinoloog
'Overheden en gezondheidsinstanties die zich zorgen maken over trends als wereldwijde vergrijzing en een compleet onbetaalbare gezondheid zouden er goed aan doen De Voedsel zandloper te lezen: de simpele maar grondig onderbouwde oplossing ligt in gezonder eten en leven!' - Reinier Evers, Trendwatcher van het Jaar.
'In zijn jeugdig enthousiasme zet Kris Verburgh Stephen Hawking opzij; niet in vakkennis of ervaring, maar in helderheid en eenvoud.' - De Standaard
Recensie(s)
De voedsel zandloper is een vervanging van de bestaande driehoeken, cirkels en schijven die nu gangbaar zijn als richtlijn voor een gezonde voeding. De auteur is opgeleid als arts, is onderzoeker en publicist. In zijn boek beschrijft hij de wetenschappelijke achtergronden ervan en verduidelijkt de verschillende onderdelen. Hij specialiseert zich in de bio gerontologie, de wetenschap van de veroudering. Zijn voedingsrichtlijnen, waarvan de zandloper de samenvatting is, beogen een betere gezondheid en minder snelle veroudering met gewichtsverlies als welkome bijkomstigheid. De theorie wordt uitgebreid maar helder beschreven. Zeer leesbaar voor de geïnteresseerde, maar geen snelle en gemakkelijke kost voor iemand die op zoek is naar een snelle oplossing. Wel fijn is dat elk hoofdstuk kort wordt samengevat. Na de uitleg over de zandloper, bevat het laatste hoofdstuk menu's en recepten. Een verklarende woordenlijst, noten en een trefwoordenregister maken het compleet en bruikbaar als naslagwerk. Een aanvulling op bestaande literatuur, geschikt voor voedingsdeskundigen en de geïnteresseerde leek. Met voorwoord voor artsen en diëtisten.
Prometheus 2014
ISBN 978-90-351-3758-5
390 pagina's
610 gram
kijk ook eens naar mijn andere advertenties (en bespaar verzendkosten)
afhalen aan de deur mogelijk
verzenden Pakketpost PostNL 5,95
(boek is te dik voor bievenbuspost)
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Enkhuizen
14x bekeken
0x bewaard
Sinds 19 okt '25
Advertentienummer: m2324222175
Populaire zoektermen
emotionele gezondheidgezondheid uit de apotheek van god1 op 1 dieetvoeding en fysieke degeneratiecambridge dieetontstekingsremmende voedingde tao van gezondheidmoerman dieetvoeding bij gezondheid en ziektemoerman dieetvrijheid van voedingfit met voedingvoeding die schaadtcambridge dieetgoedkope stelling in Kantoor en Winkelinrichting | Magazijn, Stelling en Opslagphilips hd3620 in Thuistapsantiek fornuis hout in Kachelsmonk dvd in Cd's | Overige Cd'snordictrack loopband in Fitnessapparatuurplateau kar in Transportwagensb650 in Moederbordenletter j in Brocheshaspel 10 meter in Compressorsdonald duck 1981 in Strips | Comics