Couscous

Bieden
Verzenden
Verzenden voor € 4,15
551sinds 12 aug. '23, 15:52
Deel via
of

Kenmerken

Jaar (oorspr.)2007
Productnummer (ISBN)9789023011156
ConditieGelezen
AuteurManon Sikkel
TypeHoofdgerechten, Voorgerechten en Soepen, Tapas, Hapjes en Dim Sum

Beschrijving

Couscous

(Manon Sikkel & Michiel Klønhammer)

Couscous, één van de belangrijkste gerechten uit Noord Afrika, verovert razendsnel de Nederlandse keuken. Want couscous is niet alleen gezond en lekker, het is ook nog eens verrassend makkelijk klaar te maken! In combinatie met amandelen, knoflook, verse koriander en zongerijpte tomaten staat er binnen vijf minuten een complete, vegetarische maaltijd op tafel. En wie couscous wil eten zoals het hoort, eet het op de traditionele manier met lamsvlees, kip of vis en zeven groenten.

Couscous, de nieuwe keuken, is een prachtig vormgegeven boek met mooie foto's en smakelijke recepten van veel snel en eenvoudig te bereiden gerechten en salades, maar ook van traditionele Noord-Afrikaanse couscousschotels. En wist u dat je met couscous ook heerlijke zoete gerechten kunt maken, zoals een dessert met amandelen en honing dat onder meer op Marokkaanse bruiloften wordt gegeten?

U vindt in dit boek:
- Traditionele én eenvoudige snel-klaar-recepten;
- Het verhaal van de rijke geschiedenis van couscous;
- Veel vegetarische recepten.

Manon Sikkel en Michiel Klønhammer zijn journalist/ publicist en enthousiaste kookfreaks. Ze begonnen hun culinaire carrière met een serie verhalen over exotisch koken in Het Parool.

Couscous heeft in Nederland nooit de populariteit van pizza en shoarma bereikt, wat misschien te verklaren is uit het feit dat het niet zo gemakkelijk als snack kan worden opgediend. Jammer, want dit van oorsprong Noord-Afrikaanse gerecht is niet alleen gezond, maar het is ook eenvoudig om er vanuit de basis mee te experimenteren. Hier zijn verschillende recepten verzameld: soepen, salades, ovenschotels en zelfs chocoladetruffels! Vooraf wat informatie over de traditionele manier van bereiden, wat korte geschiedenis en twee recepten om zelf harissa (hete Tunesische saus) en smen (een soort zoute boter) te maken. Bij elke schotel staat een korte, soms persoonlijke toelichting. Veel grote en kleine kleurenfoto's. Register op alfabet.

Paperback, 72 pag., geïllustreerd, register

Uitg. Becht, 2007

ISBN 9789023011156


· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd

Advertentienummer: a1488453334