Belgisch. De keuken van België
Kenmerken
Beschrijving
Belgisch. De keuken van België
(Marc DeClerq & Maria-Claire Quittelier)
Gekende en vergeten klassiekers uit de keuken van België. Ruim vijftig traditionele gerechten passeren de revue in Belgisch, zoals de overbekende Gentse waterzooi, konijn met pruimen en speculaas. Ook aan minder bekende pareltjes van de Belgische keuken wordt ruime aandacht geschonken. Bij elk recept raden de auteurs bovendien een passend Belgisch bier aan. Het kookboek Belgisch is dan ook de perfecte manier om ons eigen culinair patrimonium te (her)ontdekken!
Afgewisseld met informatie over diverse culinaire aspecten worden vijftig authentieke Belgische recepten, aangepast aan moderne kooktechnieken, gepresenteerd. Uit de familiearchieven van Marie-Claire Quittelier, zie haar 'Stoofpotjes', komen deze gerechten, die vaak tot in de Middeleeuwen zijn te herleiden, b.v. hutsepot, en gerechten met konijn en fruit, en de beroemde Gentse waterzooi, niet met vis (origineel) maar met kip. Over dit boek, in handige ringband gestoken met gekleurde bladzijden, die tevens de hoofdstukken markeren, witte voor de receptuur, is nagedacht, kortom een zeer bruikbaar boek met duidelijke aanwijzingen, goede foto's, mooie pagina-indeling en vrolijk gekleurde fotovierkantjes. Bij elk gerecht wordt een biertip gegeven, een keuze uit de 450 verschillende soorten bier, met de geadviseerde soort kan ook gekookt worden. Op de harde buitenkaft een witloofsalade (op z'n Belgisch).
Voorgerechten
Mekka van het bier
Visgerechten
Belgische jenever
Vleesgerechten
Hammen en pensen
Gevogelte
De Belg en zijn friet
Wildgerechten
Groentegerechten
Geuze, een uniek bier
Desserts
Gebonden met ringband, 112 pag., geïllustreerd, register
Uitg. Van Dishoeck/Unieboek, 2004
ISBN 9789026928932/9026928939
* Alleen verzenden, niet ophalen
* Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
* Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
* Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd