Kenmerken
Beschrijving
De Belgische keuken (Dirk de Prins & Nest Mertens)
De klassieke gerechten en de 'petite histoire' van de Belgische gastronomie
Groenten
Witlof
Aardappelen
omaten
Asperges
De groentenkorf
Vis
Vlees
Desserts
Wijn en bier
Volgens Alain Senderens leiden sommige clichés een lang leven. Zo is er het cliché dat de Belgen leven van frieten en bier. Senderens suggereert om eens op ontdekkingstocht te gaan in de Belgische keuken, want, zegt hij, de Belgen verdedigen hun eigen keuken niet genoeg.
Wel, hier zijn dan de Belgen, die hun eigen keuken gaan verdedigen. Natuurlijk willen de auteurs de invloed van de Franse keuken op de Belgische gastronomie niet minimaliseren. Maar op de keeper beschouwd, blijkt die invloed van zeer recente datum. Men vergeet immers maar al te vaak dat de overweldigende Franse greep op de internationale gastronomie in feite slechts dateert van het begin van de 19de eeuw.
Daarom dit boek, van noord naar zuid en van west naar oost zeventig recepten uit de traditionele Belgische keuken.
Gebonden, 181 pag., geïllustreerd, register
Uitg. Standaard, 1995
ISBN 9789002199431/9002199430
· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd