De dood in de pot?
Kenmerken
Beschrijving
De dood in de pot?
(Rijkelt Beumer & Florine Boucher)
60 lekkere recepten onder de loep
Een heerlijke verzameling beproefde recepten van Florine Boucher, culinair schrijfster in onder meer NRC Handelsblad. Elk recept wordt van geestig en wetenswaardig commentaar voorzien door voedingsmicrobioloog Rijkelt Beumer van Wageningen Universiteit: Wat richten micro-organismen uit in onze voeding, wat zijn de risico's bij bepaalde recepten en wat is de beste remedie om bederf te voorkomen? Een informatief, geruststellend en humoristisch kook-lees-eetboek.
Bij het lezen van de titel trek je onwillekeurig even de wenkbrauwen op en terecht, want deze combinatie van recepten en de bijbehorende toelichting is op zijn zachtst gezegd zeer ongewoon.
De schrijfster -culinair medewerkster van o.a. NRC Handelsblad- heeft een aantal smakelijke en over het algemeen niet moeilijk te maken gerechten verzameld. Ze komen uit alle delen van de wereld en variëren van voorafje tot hoofdschotel. Onder elk recept staat het microbiologische commentaar van een wetenschappelijk medewerker van de Universiteit van Wageningen. En daarin staat wat er allemaal mis kan gaan en welke microbiologische risico's (niet zelden met de dood tot gevolg) je kunt lopen. "Een informatief, geruststellend en humoristisch kook-lees-eetboek", vermeldt de achterkant. Maar of je na het lezen van de soms angstaanjagende beschrijvingen überhaupt nog zin hebt om te koken is een tweede. Het uiterlijk is goed verzorgd, met gekleurde kaders en veel tekeningen (commentaar) en foto's (recepten).
Paperback, 127 pag., geïllustreerd, register
Uitg. Pereboom, 2007
ISBN Rijkelt Beumer & Florine Boucher
· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd