Tapas en zo. Café De Oude Mol, Den Haag (Michèle Auriel)

Bieden
Verzenden
Verzenden voor € 4,25
312sinds 31 jan. '24, 18:41
Deel via
of

Kenmerken

Jaar (oorspr.)2001
EigenschappenVegetarisch
Productnummer (ISBN)9789055018819
ConditieGelezen
AuteurMichèle Auriel
TypeHoofdgerechten, Taart, Gebak en Desserts, Voorgerechten en Soepen, Tapas, Hapjes en Dim Sum

Beschrijving

Tapas en zo. Café De Oude Mol, Den Haag

(Michèle Auriel)

 

 

De keuken van Café De Oude Mol in het Haagse Hofkwartier.

 

De laatste jaren zijn tapas enorm populair geworden. Tapasrestaurants en -bars schieten als paddestoelen uit de grond. Een ware trend. In kookboekenland wordt die trend nu ook neergezet.

Een verfrissend nieuw boek: Tapas en zo, uit de keuken van Café De Oude Mol. De auteur Michèle Auriel, die zelf jarenlang eigenaresse van een tapasrestaurant is geweest, zet in dit boek haar experimenten en bevindingen uiteen en laat zien dat tapas een groter bereik hebben dan alleen Spanje. Invloeden uit Zuid-Europa, Noord-Afrika en Zuid-Amerika worden naast elkaar gezet. Traditionele keukens worden gecombineerd en nieuwe verrassende smaken ontstaan.

 

Tapas en zo maakt duidelijk hoe je op eenvoudige wijze een zeer gevarieerde maaltijd samen kan stellen. Van oorsprong eten van het volk en daarom hoeft er geen overbodige poeha aan te pas te komen om goed en lekker te koken. "Simpel en vers, dat is toch het belangrijkste".

De recepten zijn inderdaad van grote eenvoud en beperken zich niet alleen tot tapas. Een kleine greep uit de inhoud: Sardinepasta, Cabrales met port, Mosterdsoep met spek, Broccolisalade met Parmezaanse kaas en ansjovis, Auberginerolletjes met walnotenvulling en Omgeklapte appeltaart. Snel en makkelijk, zodat je ook tijd voor je gasten overhoudt, want de nadruk ligt ook op de sfeer en gezelligheid die bij eten hoort.

 

Het boek is eveneens voorzien van een handige index met informatie, tips en adviezen. Voor iedereen toegankelijk en er zijn geen speciale vaardigheden vereist om met dit boek goed en lekker te koken. Michèle Auriel als ervaren kokkin, Sanne Schuts als ontwerper, David Adams voor de fotografie en Piet Raphael voor de teksten. Vier vrienden met elk hun eigen expertise hebben de handen ineengeslagen om - geheel op eigen initiatief - een eigentijds kookboek te maken. Heldere vormgeving en met bijzonder mooie foto's van David Adams maakt Tapas en zo een visueel zeer aantrekkelijk kookboek.

 

De tapasrecepten worden voorafgegaan door een algemene inleiding, eerst over het Haagse restaurant-Café de Oude Mol, de beoogde sfeer, informatie over tapas, de benodigdheden, de houdbaarheid van ingrediënten enz. Recepten voor tapenades, olijven enz., soepen (flinke hoeveelheden, altijd gebonden met een roux), vinaigrettes, salades, vis-, vlees- en groentegerechten, stoofpotten, desserts en koffie. Deze recepten geven de mogelijkheid tapas niet alleen als borrelhap te serveren, maar ook een complete snoepersmaaltijd samen te stellen. De inleidende pagina's zijn zwart met witte tekst, geïllustreerd met foto's afgedrukt in donker roodbruin. De recepten zijn op witte bladzijden of over fotopagina's afgedrukt en geïllustreerd met goede kleurenfoto's. Leesbare teksten, 1 a 2 recepten per bladzijde. Leuke, actuele receptuur, gericht op een publiek dat openstaat voor verrassende hapjes. Afgesloten met een uitgebreide alfabetische index op ingrediënten en keukenmateriaal. Geen receptenregister.

 

Gebonden, 96 pag., geïllustreerd, register

Uitg. Bzztoh, 2001

ISBN 9789055018819/9055018813

 

· Alleen verzenden, niet ophalen

· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd

· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd

· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd

Advertentienummer: a1498069975