Wat van waarden is (Paul van Waarden)

Bieden
Verzenden
Verzenden voor € 4,25
80sinds 12 apr. '24, 21:23
Deel via
of

Kenmerken

Jaar (oorspr.)2003
Productnummer (ISBN)908083081X
ConditieGelezen
AuteurPaul van Waarden
TypeTaart, Gebak en Desserts, Hoofdgerechten, Voorgerechten en Soepen, Tapas, Hapjes en Dim Sum

Beschrijving

Wat van waarden is (Paul van Waarden)

Kookboek voor de gevorderde kookliefhebber met enige ervaring in de keuken. Het volgt zes seizoenen: winter, lente, asperge, zomer, herfst, wild. De recepturen binnen de seizoenen zijn ingedeeld naar voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Voorgerechten kunnen ook uitstekend als hoofdgerecht dienen. Als toegift zijn recepten van koekjes opgenomen. De basisrecepturen staan in het laatste hoofdstuk. Deze vormen de basis van de keuken en komen in bijna alle seizoensrecepten terug. Alle recepten zijn voor 4 personen, behalve waar anders vermeld. Voorzien van fraaie kleurenfoto's.

Paul van Waarden (Haarlem, 20 februari 1966) is een Nederlandse kok en restauranteigenaar. Hoewel Paul van Waarden in Haarlem werd geboren, woonde hij in zijn jonge jaren ook in Lisse en Huizen voordat zijn ouders naar Goes verhuisden waar hij naar de LTS ging en daar consumptieve technieken leerde. Hij werkte bij Oudt Leyden, een jaar bij Cees Helder in Parkheuvel en anderhalf jaar bij Henk Savelberg in Voorburg voordat hij chef-kok bij Seinpost in Scheveningen werd en daar vijf jaar lang bleef.

Paul van Waarden begon met restaurant De Keuken van Waarden aan de Waalsdorperlaan, vlak bij renbaan Duindigt, gelegen tussen Den Haag en Wassenaar. Toen het restaurant na drie jaar in 2001 naar Rijswijk verhuisde, werd de naam van het restaurant veranderd in Paul van Waarden. De keuken bleef Frans. Het restaurant kreeg op 7 februari 2002 een Michelinster, die tien jaar lang behouden bleef en verdween in de Michelingids Nederland 2013. Het restaurant is gesloten sinds februari 2013.

Op 1 juni 2009 opende Paul van Waarden het restaurant At Sea aan de Scheveningse haven, waar voorheen het Norfolk-complex stond. Mede-eigenaar is René Michielsen. In oktober 2012 werd Stephan Nijst de nieuwe chef. Hij werkte ook voor Paul van Waarden toen deze in 2002 een Michelinster kreeg. Tussendoor werkte Nijst onder meer bij De Knip in Voorschoten en was eigenaar van Choix du Chef in Den Haag. At Sea sloot wegens faillissement in oktober 2014.

Op 7 september 2012 opende Paul van Waarden in samenwerking met Henk Au en John Chau een restaurant aan de Stadhouderslaan in Den Haag. Het bevond zich op de begane grond van de voormalige HBS Stadhouderslaan. De keuken was Aziatisch maar met Franse invloeden. Ook dit restaurant sloot zijn deuren, in oktober 2013.

Paul van Waarden heeft nadien een restaurant aan de Betuwegracht 94 in Amsterdam geopend.

 

Gebonden, 128 pag., geïllustreerd, register

Uitg. Hamel Art Comp., 2003

ISBN 908083081X

 

 

 

· Alleen verzenden, niet ophalen

· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd

· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd

· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd

Advertentienummer: a1500660069