De wijnweter (A. Maaskant)
Kenmerken
Beschrijving
De wijnweter (A. Maaskant)
De geschiedenis, de chemie en verdere wijnwetenswaardigheden.
De auteur is twee jaar bezig geweest met het schrijven van dit boek. Hij bestudeerde veel literatuur en bezocht veel wijngebieden. Zijn gedegen chemische kennis (hij was vele jaren werkzaam in de chemie, o.a. bij Shell en AKZO) heeft hem geholpen een ‘wetenschappelijk’ tintje te geven aan dit boek over wijn. Hij heeft geen gebruik gemakt van vakjargon, maar heeft met dit boek aangetoond dat er, met de juiste woordkeuze, een wijnboek te schrijven is dat voor iedereen leesbaar is.
Waar kunnen druiven nu met succes groeien?
Wat is nu precies wijn
De ligging van de wijngaard
Ook de bodem is van grote betekenis
Het klimaat en wijnbouw
De assimilatie van koolzuur of fotosynthese
De grootste wijnramp aller tijden
In een wijngaard moet gewerkt worden
De wijnstok kent vele variaties
Hoe plant de wijnstok zich voort
Het rijpen en daarna oogsten van de druiven
De druif is een prachtige vrucht
Ook de wijnstok heeft vele vijanden
De wijnbereiding (algemeen)
De malolactische of appelmelkzure fermentatie
Rode wijnbereiding
Witte wijnbereiding
Snelle wijnen
Wat zijn verwerkte wijnen?
Mousserende wijnen
Wat betekent: edele rotting
Soms is een wijn gewoon…. Fout
Wijnwetten en kwaliteitsaanduidingen
Wijnbouw en wijnstreken
Champagne
Elzas wijnen
Bourgognewijnen
Rhône wijnen
Loire wijnen
De wijngebieden langs de Middellandse Zee
De Duitse wijngebieden
Proeven, keuren, kopen en bewaren van wijn
Wijntermen
De wijnbouw in de rest van Europa
Italië
Spanje
Portugal
De Benelux-landen
Californië
Australië
Afrika
Paperback, 156 pag., geïllustreerd
Uitg. Chempropack, 1999
ISBN: geen
- Alleen verzenden, niet ophalen
- Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
- Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
- Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd