Koken met de grillpan (Elsa Petersen-Schepelern)
Kenmerken
Beschrijving
Koken met de grillpan
(Elsa Petersen-Schepelern)
De grillpan geeft aan gerechten die speciale geroosterde smaak die ons herinnert aan zomerse barbecuefeestjes. Koken met de grillpan biedt meer dan 30 eenvoudige recepten voor binnenshuis grillen! De geribbelde bodem van de grillpan voorkomt dat de ingrediënten in het vet liggen en dat maakt deze manier van koken nog gezonder!
Koken met de grillpan bevat recepten voor:
- groenteschotels, maar dan uit de grillpan: gegrilde asperges met citroen-sojasaus; gegrillde polenta met geroosterde paprika's; gemarineerde groenten als mediterrane antipasti;
- vis en schaaldieren ' die zijn ideaal voor de grillpan: Japanse gezouten zalm; geroosterde garnalen met Vietnamese dipsaus of kabeljauw op een bedje van paksoi;
- kip- en eendgerechten, thuis gegrild: kip tandoori; eendenborst met Thaise kruiden en gegrilde asperges; kuikens op z'n Zuid-Afrikaans;
- vlees, dat iets extra's krijgt wanneer het wordt bereid in de grillpan: gegrild rundvlees met zoete aardappelen, crème fraîche en een pikant tomatensausje; pittig gekruide lamsburgers of geroosterd varkensvlees met aubergines;
- fruit ' fruit grillen in de grillpan is geen enkel probleem: van een papaja-passievruchtschuimtaart met geroosterde ananas en mango, tot gegrilde bananen met kaneel en rum-limoenijs.
Heerlijke marinades en kruidenmengsels zijn het geheim van succesvol koken met de grillpan. Of ze nu van oorsprong Italiaans, Marokkaans, Indiaas of Vietnamees zijn, ze geven de recepten in Koken met de grillpan extra pit en aroma. Daarom mogen ze in dit boek natuurlijk niet ontbreken.
Een van de nieuwste trends op kookgebied is de grillpan, waarmee op een gezonde manier voedsel kan worden geroosterd. Het volstaat om de ingrediënten even met wat olie te bestrijken en dan rustig te laten garen, zodat met een minimum aan vet alle belangrijke stoffen behouden blijven. Niet alleen vlees en vis, maar ook kaas, groente en zelfs fruit kunnen op deze manier worden bereid. In een dertigtal recepten, waarvan relatief veel groenterecepten, kan men kennismaken met deze manier van klaarmaken, ideaal voor mensen met weinig tijd, die toch een verantwoorde maaltijd op tafel willen zetten. Een apart hoofdstuk is gewijd aan marinades en kruidenmengsels. Over het algemeen een recept per pagina, op de naastliggende een kleurenfoto. Vooraf een kleine uitleg van de grillpan.
Gebonden met stofomslag, 64 pag., geïllustreerd, register
Uitg. Gottmer-Becht, 2003
ISBN 9789023010852/902301085X
· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd