Kokende vrouwen

1593sinds 27 apr. '24, 13:52
Bieden
Verzenden
Deel via
of

Kenmerken

Jaar (oorspr.)2008
EigenschappenVegetarisch
Productnummer (ISBN)9789066119666
ConditieGelezen
AuteurHenriette Klautz, Erna van den Berg e.a.
TypeTaart, Gebak en Desserts, Overige typen, Hoofdgerechten, Voorgerechten en Soepen, Tapas, Hapjes en Dim Sum

Beschrijving

 

 

Kokende vrouwen

(Henriette Klautz, Erna van den Berg & Eddy Posthuma de Boer)

 

52 openhartige gesprekken over koken en carrière

 

Met 200 verrassende recepten!



Hedy d'Ancona, die dit heerlijke verhalenboek mét recepten inluidt, kan er met weemoed aan terugdenken draadjesvlees van oma. Maar om nu zelf uren in de keuken te staan… Hoe 52 beroemde vrouwen het 'keukenleven' van nu beleven en combineren met hun carrière, lees je in Kokende vrouwen.



Al eerder verscheen een kokende mannen-versie vol stoere, sentimentele en smakelijke kookherinneringen en -belevenissen. Dit keer is het de beurt aan de vrouwen, die soms culinaire wondertjes blijken te zijn en soms zweren bij hap-snaprecepten die je binnen een minuut of tien kunt voorschotelen. Drukke levens, met carrières en kids, combineren nu eenmaal slecht met draadjesvlees. Tenzij je meesterkok van beroep bent…



In Kokende vrouwen lees je de verhalen van meesterkoks Angélique Schmeink, Margo Reuten, Denise Mooy en Jean Beddington. Ook culinaire journalistes zoals Sylvia Witteman en Janneke Vreugdenhil komen aan het woord. En dan heb je nogal die kleurrijke actrices, kunstenaressen, politici, zakenvrouwen, journalistes, cabaretières en schrijfsters. De keuken laat immers niemand onberoerd. Of je nu Sylvia Tóth, Annet Malherbe of Imca Marina heet. 



Iedereen heeft wel een bijzondere herinnering, een prachtig recept of een speciale binding met het fornuis (of design kookeiland). Wat deze 52 vrouwen gemeen hebben is hun succes in de wereld en hun vermogen om een verhaal te brengen. Dát maakt van Kokende vrouwen een lees-, kijk- en kookboek om van te smullen!

Aan tweeënvijftig min of meer bekende vrouwen is gevraagd om iets te vertellen over hun relatie met koken en hun werk en een paar (drie tot vier) favoriete recepten te geven. Dit heeft uiteraard geleid tot zeer uiteenlopende verhalen en gerechten. De Meiden van Halal vertellen over de Marokkaanse keuken, Mavis Hofwijk over de Surinaamse, Marianne Thieme legt uit hoe ze ertoe gekomen is geen vlees meer te eten en Pay-Uun Hiu waarom ze na de tsunami besloot vegetariër te worden. Tania Kross biecht op dat ze lekker belangrijker vindt dan gezond, Eleonore Pameijer heeft het over het joodse kashroet en Micky Hoogendijk geeft het recept prijs van oma Cohens chocoladekoek: eenvoudig te maken, maar desondanks verrukkelijk. Eigenlijk is elk verhaal een zeer persoonlijke ontboezeming en als je het ene uit hebt, wil je gauw door naar het volgende. Overal staat een jeugdfoto bij en een favoriet kookboek, keukenattribuut enzovoort. Veel foto's en gekleurde kadertjes, mooie opmaak. Register op alfabet en op onderwerp. Voor wie van lezen over eten houdt een aanrader.

 

 

Paperback, 328 pag., geïllustreerd, register

Uitg. Inmerc, 2008

ISBN 9789066119666

 

 

· Alleen verzenden, niet ophalen

· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd

· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd

· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd

Advertentienummer: a1501124620