Arm en rijk aan tafel. Tweehonderd jaar eetcultuur in België

Bieden
Verzenden
370sinds 29 apr. '24, 18:49
Deel via
of

Kenmerken

Jaar (oorspr.)1993
Productnummer (ISBN)9064457263
ConditieGelezen
AuteurPeter Scholliers
TypeOverige typen

Beschrijving

Arm en rijk aan tafel. Tweehonderd jaar eetcultuur in België

(Peter Scholliers)

 

Dit boek gaat over worst, taart, faro, masteluinbrood, chateau Lafitte, ajuinsaus, tarbot, groentekrans, friet en nog veel meer soorten voedsel en drank.

Het schetst wie wat at, wanneer en waarom, hoe er werd gekookt en wat de voeding kostte.

Het boek verzamelt informatie uit de (keuken)archieven van Leopold II, uit ongekende rapporten over de honger rond 1920 en uit enquêtes over de cola-consumptie van de Vlaamse jeugd in 19560.

Voeding van (zeer) arm en (zeer) rijk wordt geplaatst tegen het decor van de grote en kleine maatschappelijke veranderingen van 1800 tot vandaag.

De diepe kloof (1800 – 1870)

Nieuwe rijkdom en nieuwe armoede

Het dagelijks karakter van de honger

Dec dagelijkse verzadiging en het schitterende feest

Revolutie in de voeding

Landbouw, nijverheid en arbeid veranderen

Arbeidskracht, productiviteit en voeding

Uitgekiende smaak en burgerlijk genot

Amerikanisme en Fordisme

Consumptiekracht en economische belangen

Een wereld van verschil

Voeding en ongelijkheid

 

Paperback, 288 pag., geïllustreerd, register

Uitg. Epo/BRTN, 1993

ISBN 9064457263/9051140320

 

 

 

Alleen verzenden, niet ophalen

Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd

Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd

Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd

Advertentienummer: a1501148510