De Italiaanse keuken

Bieden
Verzenden
1093sinds 31 mei. '24, 22:41
Deel via
of

Kenmerken

KeukenItalië
Jaar (oorspr.)1999
Productnummer (ISBN)9062488528
ConditieGelezen
AuteurKate Whiteman, Jeni Wright & Angela Boggiano
TypeHoofdgerechten, Taart, Gebak en Desserts, Voorgerechten en Soepen, Tapas, Hapjes en Dim Sum

Beschrijving

 

 

 

 

De Italiaanse keuken



(Kate Whiteman, Jeni Wright & Angela Boggiano)



Alles over Italiaanse ingrediënten: met meer dan 100 heerlijke, authentieke recepten.



Een fantastisch overzicht van ingrediënten uit de Italiaanse keuken: wat kunt u ermee doen en hoe verwerkt u ze?



Meer dan 100 authentieke Italiaanse recepten, zowel klassieke streekgerechten als nieuwe creaties. Elk recept is voorzien van een kleurenfoto en stap-voor-stap instructies.



De fraaie kleurenfoto's geven een goed overzicht van alle ingrediënten uit de Italiaanse keuken pasta, rijst, granen en peulvruchten, kazen, vlees en gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, groenten, paddenstoelen, fruit, kruiden, aperitiefjes en likeuren; met informatie over toepassingen en bereidingswijzen.



Dit boek is uniek: u ziet hoe u ingrediënten uit de Italiaanse keuken kunt herkennen, in welke gerechten ze verwerkt worden en hoe u die gerechten kunt bereiden.



Inclusief klassiekers als minestrone, tagliatelle alla bolognese en Siciliaanse pizza; risotto en polenta; sensationele recepten met vis, schelp- en schaaldieren, zoals gebakken garnalen met knoflook; een keur van gerechten met vlees en gevogelte uiteraard is osso buco opgenomen- ; heerlijke groenteschotels en salades; tongstrelende toetjes als tiramisu en zabaglione; zelfgebakken heerlijkheden als panforte, brood met rozijnen en walnoten en ricottataart.



De ondertitel van dit voortreffelijke boek wekt de verwachting dat er uitsluitend over de ingrediënten van deze keuken wordt gesproken, en gaat voorbij aan het minstens zo interessante receptengedeelte. Alle denkbare benodigdheden die in de verschillende regio's van Italië bij het koken worden gebruikt, worden met Italiaanse naam uitvoerig belicht: een algemeen verhaal, geschiedenis, kopen en bewaren en het culinaire gebruik. Tips van de kok en enkele recepten plus schitterende kleurenfoto's vervolmaken deze belichting.

 

In het tweede gedeelte worden originele en authentieke gerechten opgediend met stap-voor-stap illustraties en ook hierbij fraaie foto's. Voor de frequente Italië-bezoeker, die zijn/haar eigen maaltijd bereidt, een ideale, wel wat grote, gids. De drie auteurs hebben een grote affiniteit met deze keuken en hun samenwerking levert dit leerzame en uitstekend vertaalde boek op.



Gebonden, 256 pag., rijk geïllustreerd, register

Uitg. Zuidboek Prod, 1999

ISBN 9062488528

 



Alleen verzenden, niet ophalen

Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd

Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd

Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd

Advertentienummer: a1502259336