Kenmerken
Beschrijving
De Vlaamse keuken (Irene Jordaens)
Pleidooi voor eigen Vlaamse kost uit de eigen Vlaamse keuken, systematisch behandeld. Na een inleiding met lijst van (keuken)technische termen en aanwijzingen voor het schoonmaken en wassen van groenten, volgen hoofdstukken over soepen, waterzooien en hutspotten, pappen, aardappelgerechten, wild en gevogelte, vlees, vis, eieren en groenten, afgesloten met nagerechten, pannenkoeken en brood. Zowel hedendaagse recepten als die uit het vergeetboek. Eigen Vlaamse benamingen vervangen de keukentermen in het frans. Recepten uitsluitend voor afzonderlijke gerechten; aan de hand van recepten en aanwijzingen kunnen zelf menu's worden samengesteld met een licht of zwaar, dagelijks of feestelijk karakter. Goed bruikbaar register. Prachtige kleurenplaten.
· Soepen
· Waterzooi/hutspot
· Pappen
· Aardappel- en graangerechten
· Gevogelte
· Konijn
· Vleesbereidingen
· Vis
· Eieren
· Groenten
· Sauzen
· Nagerechten
Gebonden met stofomslag, 224 pag., geïllustreerd, register
Uitg. De Kern/Baart/ECI, 1987
ISBN 9062913083
- Alleen verzenden, niet ophalen
- Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
- Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
- Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd