Kenmerken
Beschrijving
De vegetarische keuken van Italië
(Jo Marcangelo)
Goede restaurants zijn er te over, of u nu in Rome bent of op Sicilië, maar toch wordt er in Italië het beste thuis gekookt.
De Italiaanse vrouwen gaan dagelijks naar de markt om verse groenten en fruit te kopen. Het middageten is, ook sociaal gezien, van groot belang: de hele familie; vader, moeder, kinderen, vaak ook grootouders en vrienden komen bij elkaar. Het openbare leven ligt dan twee uur stil.
Omdat de Italianen zo zijn gesteld op verse producten, wordt er vaak vegetarisch gekookt. In dit boek vindt u natuurlijke bekende gerechten als Pizza Margaritha en Genuese minestrone, maar ook de bij ons minder bekende linzennoedels met gorgonzolasaus en Toscaanse groentesalade.
De auteur heeft voor dit boek regionale recepten en standaardmenu’s geselecteerd met vaak verrassend andere accenten dan de bij ons bekende pasta’s en pizza’s. Ook heeft de schrijfster veel informatie opgenomen over kazen, kruiden en andere ingrediënten, die dit boek zo uniek maken.
De Italiaanse provisiekast
Voorgerechten
Soepen
Deegwaren
Rijst
Polenta en gnochi
Pizza’s
Groenten
Salades
IJsgerechten
Nagerechten, gebak en koekjes
Paperback, 112 pag., register
Uitg. Bzztoh, 1988
ISBN 9062913555
· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd