Het beschuitboek (Deborah Vlak)
Kenmerken
Beschrijving
Het beschuitboek
(Deborah Vlak)
Wie er voor het eerst op het idee kwam om een beschuit te bakken, is niet precies bekend. Maar wat we wel weten is, dat beschuit al meer dan 20000 jaar wordt gegeten. Zo meldt de geschiedschrijving onder andere dat de Romeinse legers altijd een grote voorraad ‘biscotum’ meenamen als zij ten strijde trokken. Later namen de schepen die in vroeger tijden maandenlang op de wereldzeeën rondzwalkten beschuit aan boord. Beschuit kent in dit verhaal namelijk twee gunstige eigenschappen: ene hoge voedingswaarde en een lange houdbaarheid.
In de loop der eeuwen werd de harde beschuit van vroeger tot de knapperige brosse beschuit zoals wij die vandaag de dag kennen: een lekkernij met een hoge voedingswaarden en weinig Kcal. Miljoenen beginnen hun dag met het eten van een beschuitje. ‘Alleen voor beschuit kom ik er uit’ werd niet voor niets een populaire slagzin.
Dit boekje maakt van het beschuitje meer dan een ‘onderlegger’ voor kaas en jam. Naast wetenswaardigheden over de geschiedenis en de productie bevat het een heleboel originele overheerlijke recepten.
Paperback, 96 pag.
Uitg. In de Toren, 1988
ISBN 9060742893
- Alleen verzenden, niet ophalen
- Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
- Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
- Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd