De keuken van Kranenborg - Winter

Bieden
Ophalen of Verzenden
Afhaalpunt voor € 3,99 of thuis voor € 5,95
Thuisbezorgd voor € 6,95
120sinds 11 mei. '24, 11:25
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
AuteurKranenborg; Bogaers
TypeVoorgerechten en Soepen, Hoofdgerechten

Beschrijving

Een culinaire biografie van Robert Kranenborg, die nationale bekendheid verwierf door als chef-kok van het Amsterdamse restaurant La Rive twee Michelinsterren te behalen. In dit eerste boek in een serie van vier leert de lezer mij al goed kennen: hoe ik denk en werk, wat ik moest doen om de top te bereiken, wat je moet doen om aan de top te blijven en gaandeweg zal mijn manier van koken en denken over koken helder worden.

De winter is voor mij een magisch seizoen vol sfeer en traditioneel vol stemmige en feestelijke eetmomenten. Het mooie van de wintermaanden (december tot en met februari) is dat ze zowel de afsluiting van het oude jaar als ook de start van een nieuw jaar in zich meedragen. Het jaar begint en eindigt met de winter. Als dat niet iets poëtisch heeft?


Een recept is daarbij een start: het voordoen door de chef op papier. Maar - zo zegt de chef - dat recept is beslist niet heilig. Je moet op basis daarvan andere eigen gerechten gaan koken en fouten maken, is dat erg? Welnee! Je moet juist fouten maken om tot een beter begrip van garingsprocessen te komen en misschien wel om zo - het zal niet de eerste keer zijn - nieuwe gerechten te creëren.
Advertentienummer: m2113929609