Royal Delft masterpieces - Nieuw gesealed - Pim vd AkkerBieden
Ik kan koken DE RUSSISCHE KEUKEN - Etienne Cocquyt
Bieden
Ophalen of Verzenden
200sinds 10 feb. '25, 21:00
Kenmerken
ConditieNieuw
KeukenEuropa
Beschrijving
IK KAN KOKEN - De Russische keuken
- Etienne Cocquet
-
De Russische keuken dankt haar specifieke karakter aan de traditie, de geschiedenis, het klimaat en de enorme afstanden die de steden en dorpen scheiden.
De Russen hebben al eeuwen een uitgesproken voorkeur voor gerechten op basis van bloem, voor zuivelprodukten en voor allerhande soorten kascha die, samen met bruin brood, de voornaamste voeding van dit volk vormden.
Men kan zich trouwens moeilijk een Russische tafel voorstellen zonder bosprodukten: enkele tientallen soorten champignons, nootjes en wilde bessen.
De honing vervangt de suiker. Wild en vis bekleden steeds een belangrijke plaats in de keukentraditie van Rusland.
Viseieren van de steur, in het bijzonder van de Beluga, bekend onder de naam kaviaar, syboliseren de Russische keuken.
Keta, of rode kaviaar, - zalmeieren - is minder duur, maar ook minder geliefd bij de kenners.
-
De ereplaats op de Russische tafel wordt voorbehouden voor de “zakoeski´s”, voorgerechten die warm en koud opgediend worden met wodka.
Ze worden gebruikt tussen verschillende gerechten in en verdwijnen pas van tafel bij het dessert.
-
U vindt een recept om zelf - van brood - bier te maken met een laag alcoholgehalte, binnen 48 uur. Nasdarowje! Oftewel: Proost!
-
Nederlandse bewerking onder de culinaire redaktie van de auteur
Byblos - Strombeek-Bever - 1e druk - 1992 -hardcover - ingenaaid - 93 pag. - ISBN: 90 5437 036 X
Nieuwstaat
Kan samen met het boek heerlijke gerechten uit de russische keuken van Eleonora Karpov
- Etienne Cocquet
-
De Russische keuken dankt haar specifieke karakter aan de traditie, de geschiedenis, het klimaat en de enorme afstanden die de steden en dorpen scheiden.
De Russen hebben al eeuwen een uitgesproken voorkeur voor gerechten op basis van bloem, voor zuivelprodukten en voor allerhande soorten kascha die, samen met bruin brood, de voornaamste voeding van dit volk vormden.
Men kan zich trouwens moeilijk een Russische tafel voorstellen zonder bosprodukten: enkele tientallen soorten champignons, nootjes en wilde bessen.
De honing vervangt de suiker. Wild en vis bekleden steeds een belangrijke plaats in de keukentraditie van Rusland.
Viseieren van de steur, in het bijzonder van de Beluga, bekend onder de naam kaviaar, syboliseren de Russische keuken.
Keta, of rode kaviaar, - zalmeieren - is minder duur, maar ook minder geliefd bij de kenners.
-
De ereplaats op de Russische tafel wordt voorbehouden voor de “zakoeski´s”, voorgerechten die warm en koud opgediend worden met wodka.
Ze worden gebruikt tussen verschillende gerechten in en verdwijnen pas van tafel bij het dessert.
-
U vindt een recept om zelf - van brood - bier te maken met een laag alcoholgehalte, binnen 48 uur. Nasdarowje! Oftewel: Proost!
-
Nederlandse bewerking onder de culinaire redaktie van de auteur
Byblos - Strombeek-Bever - 1e druk - 1992 -hardcover - ingenaaid - 93 pag. - ISBN: 90 5437 036 X
Nieuwstaat
Kan samen met het boek heerlijke gerechten uit de russische keuken van Eleonora Karpov
Advertentienummer: m2233860898
Populaire zoektermen
oma keasberry in KookboekenKookboeken in Boekenescoffier in Kookboekenbeb vuyk in Kookboekensterk in de keuken kookboek in Kookboekenkoken met kanjersbeukers bakken in Kookboekenmiljuschka in Kookboekenkookbijbels in Kookboekenproject gezond boek in Kookboekensterk in de keuken boek in Kookboekenwannee kookboek in Kookboekengordon ramsay koken als een chef in Kookboekenkitchenaid in Kookboekenbritish seagullcommode 60 cm breedgeschiedenis inzichtlego technic 42099 in Duplo en Legoikea stuva tafelmurano katseventeen dvd in Cd's en Dvd'simac 21 5 in Apple Desktopsgietijzeren raam in Curiosa en Brocantezwarte nieren e91