Volker Ullrich
Adolf Hitler: Opkomst & Ondergang € 30,00
Koken met rijst
€ 8,00
Ophalen of Verzenden
Verzenden voor € 4,85
260sinds 15 feb. '25, 16:47
Kenmerken
ConditieZo goed als nieuw
Beschrijving
Rijst heeft in de Nederlandse keuken een deel van de centrale plaats van de aardappelen overgenomen. Dat is niet zo verwonderlijk, want meer dan de helft van de wereldbevolking voedt zich met deze belangrijke graansoort. Het is daarom niet verwonderlijk, dat er ontelbare gevarieerde gerechten met rijst mogelijk zijn: ieder land heeft z'n eigen karakter in de gerech-ten een plaats gegeven. Bovendien bestaan er duizenden verschillende soorten rijst, met vele ver-schillende smaken, bereidingswijzen en andere kenmerkende eigenschappen.
Het belangrijkste onderscheid is dat tussen bruine en witte rijst. Witte rijst is ontdaan van alle vliesjes, bruine rijst heeft geen zilvervlies, maar nog wel een dun vliesje om de korrel. In dat vliesje bevinden zich de belangrijkste voedingsstoffen. U kookt deze bruine rijst ongeveer drie kwartier.
Een ander onderscheid is gebaseerd op de korrel. Er is langkorrelige rijst verkrijgbaar, rijst met gebroken korrels en rijst met korte, ovale korrels. Wit hoeven deze soorten niet te zijn; sommige zijn zelfs uitge-sproken geel.
Rijst kent verschillende bereidingswijzen. In ons land wordt het meestal gekookt, in andere landen wordt diezelfde rijst gestoomd. Het stomen van rijst is mogelijk met behulp van speciale pannen, die vrijwel overal verkrijgbaar zijn.
De bekende snelkookrijst, met een kooktijd van 7-8 minuten, is geslepen rijst, die voorgestoomd is. De korte bereidingstijd is gemakkelijk, maar dat is wel ten koste van de smaak gegaan. U kunt snelkookrijst.
wat opvijzelen' door ze te koken in water met enkele bouillontabletten.
Natuurlijk zijn er van rijst talloze andere produkten gemaakt, zoals vermicelli en rijstebloem (meel), dat goed als bindmiddel kan worden gebruikt. Rijst kunt u vrijwel onbeperkt bewaren, wat het een gemakkelijk produkt maakt voor het bereiden van snelle, onver wachte maaltijden.
Voor u met koken begint zijn de volgende opmer-kingen nog van belang.
- de recepten zijn berekend voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven.
- exacte kooktijden zijn in bepaalde gevallen niet gegeven. De tijd die nodig is om gerechten gaar te maken hangt immers af van de gebruikte materialen en bovendien: smaken verschillen.
- bij het samenstellen van de recepten is over het algemeen uitgegaan van het gebruik van verse ingrediënten.
Het belangrijkste onderscheid is dat tussen bruine en witte rijst. Witte rijst is ontdaan van alle vliesjes, bruine rijst heeft geen zilvervlies, maar nog wel een dun vliesje om de korrel. In dat vliesje bevinden zich de belangrijkste voedingsstoffen. U kookt deze bruine rijst ongeveer drie kwartier.
Een ander onderscheid is gebaseerd op de korrel. Er is langkorrelige rijst verkrijgbaar, rijst met gebroken korrels en rijst met korte, ovale korrels. Wit hoeven deze soorten niet te zijn; sommige zijn zelfs uitge-sproken geel.
Rijst kent verschillende bereidingswijzen. In ons land wordt het meestal gekookt, in andere landen wordt diezelfde rijst gestoomd. Het stomen van rijst is mogelijk met behulp van speciale pannen, die vrijwel overal verkrijgbaar zijn.
De bekende snelkookrijst, met een kooktijd van 7-8 minuten, is geslepen rijst, die voorgestoomd is. De korte bereidingstijd is gemakkelijk, maar dat is wel ten koste van de smaak gegaan. U kunt snelkookrijst.
wat opvijzelen' door ze te koken in water met enkele bouillontabletten.
Natuurlijk zijn er van rijst talloze andere produkten gemaakt, zoals vermicelli en rijstebloem (meel), dat goed als bindmiddel kan worden gebruikt. Rijst kunt u vrijwel onbeperkt bewaren, wat het een gemakkelijk produkt maakt voor het bereiden van snelle, onver wachte maaltijden.
Voor u met koken begint zijn de volgende opmer-kingen nog van belang.
- de recepten zijn berekend voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven.
- exacte kooktijden zijn in bepaalde gevallen niet gegeven. De tijd die nodig is om gerechten gaar te maken hangt immers af van de gebruikte materialen en bovendien: smaken verschillen.
- bij het samenstellen van de recepten is over het algemeen uitgegaan van het gebruik van verse ingrediënten.
Advertentienummer: m2235561677
Populaire zoektermen
oma keasberry in KookboekenKookboeken in Boekenescoffier in Kookboekenbeb vuyk in Kookboekenkoken met kanjersbeukers bakken in Kookboekenmiljuschka in Kookboekenkookbijbels in Kookboekenproject gezond boek in Kookboekenwannee kookboek in Kookboekengordon ramsay koken als een chef in Kookboekenkitchenaid in Kookboekenkoken met karin in Kookboekenconimex in Kookboekentrap chalet in Caravan-accessoirestomtom go live 1005vtech avonturenboom in Vtechmodelbouw bismarckeinstein en de kunst van het zeilenreference 3avouwwagen grootikea canvas in Huis en Inrichtingretro juskomketting blauw in Damestassen