IK KAN KOKEN - De Russische keuken - Etienne Cocquet - D

€ 5,00
Verzenden
Verzenden voor € 2,42
170sinds 16 feb. '25, 22:12
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw

Beschrijving

IK KAN KOKEN - De Russische keuken
- Etienne Cocquet
-
De Russische keuken dankt haar specifieke karakter aan de traditie, de geschiedenis, het klimaat en de enorme afstanden die de steden en dorpen scheiden.
De Russen hebben al eeuwen een uitgesproken voorkeur voor gerechten op basis van bloem, voor zuivelprodukten en voor allerhande soorten kascha die, samen met bruin brood, de voornaamste voeding van dit volk vormden.
Men kan zich trouwens moeilijk een Russische tafel voorstellen zonder bosprodukten: enkele tientallen soorten champignons, nootjes en wilde bessen.
De honing vervangt de suiker. Wild en vis bekleden steeds een belangrijke plaats in de keukentraditie van Rusland.
Viseieren van de steur, in het bijzonder van de Beluga, bekend onder de naam kaviaar, syboliseren de Russische keuken.
Keta, of rode kaviaar, - zalmeieren - is minder duur, maar ook minder geliefd bij de kenners.
-
De ereplaats op de Russische tafel wordt voorbehouden voor de “zakoeski´s”, voorgerechten die warm en koud opgediend worden met wodka.
Ze worden gebruikt tussen verschillende gerechten in en verdwijnen pas van tafel bij het dessert.
-
U vindt een recept om zelf - van brood - bier te maken met een laag alcoholgehalte, binnen 48 uur. Nasdarowje! Oftewel: Proost!
-
Nederlandse bewerking onder de culinaire redaktie van de auteur
Byblos - Strombeek-Bever - 1e druk - 1992 -hardcover - ingenaaid - 93 pag. - ISBN: 90 5437 036 X
Naam op voorblad - Mooi exemplaar!
-
Mail me!
Advertentienummer: m2236147557