Atrium KRUIDEN ENCYCLOPEDIE - Deni Brown€ 17,50
GEZOND LEVEN, BEZIELD ETEN - Chiara Bots
€ 8,00
Ophalen of Verzenden
Verzenden voor € 4,30
450sinds 2 mar. '25, 18:13
Kenmerken
ConditieZo goed als nieuw
EigenschappenVegetarisch
Beschrijving
Al mijn boeken en CD's hebben een VASTE prijs.
Op lagere biedingen wordt daarom niet gereageerd.
GEZOND LEVEN, BEZIELD ETEN - Chiara Bots
Met aandacht koken, dat is het streven van zuster Chiara, hoofd van de kloosterkeuken in Megen. Met eerbied voor de aarde, voor mens en dier. Ze is zich bewust van de waardevolle ingrediënten die ze dagelijks in handen heeft en gaat daar zorgvuldig mee om.
Dat betekent dat zuster Chiara bij het koken de seizoenen volgt. Ze haalt de producten uit de tuin — de zusters verbouwen veel zelf — en op de plaatselijke markt. In het clarissenklooster komt het vlees van een biologische boer en wordt een paar keer per week vegetarisch gekookt. Bij de bereiding van de maaltijden wordt zuinig met energie omgesprongen.
Met aandacht koken betekent ook met aandacht eten. De zusters doen dat in stilte. Dat bevordert de smaak van de maaltijd. De recepten die uit deze levens- en voedingsfilosofie voortkomen zijn smakelijk en zonder fratsen. Doordat er in het klooster ook Indonesische zusters wonen, zijn er ook enkele exotische gerechten opgenomen.
Zuster Chiara Bots is claris van het klooster Sint-Josephsberg in Megen. Zij is zes jaar abdis geweest. Na die periode werd zij hoofd van de keuken. In de stilte van het werk en in het omgaan met pure ingrediënten vindt ze veel inspiratie. En soms is er, boven de potten en pannen, ineens die verrassende ontmoeting met God.
`Roerend in de pap kan ik God beleven.' — zuster Chiara in Trouw
`Een claris met beide benen op de aarde.' — Leo Fijen
UitgaveTen Have, 2009, 144 pag.
NIEUWSTAAT
Verzendkosten 4,30
VASTE prijs € 8
Op lagere biedingen wordt daarom niet gereageerd.
GEZOND LEVEN, BEZIELD ETEN - Chiara Bots
Met aandacht koken, dat is het streven van zuster Chiara, hoofd van de kloosterkeuken in Megen. Met eerbied voor de aarde, voor mens en dier. Ze is zich bewust van de waardevolle ingrediënten die ze dagelijks in handen heeft en gaat daar zorgvuldig mee om.
Dat betekent dat zuster Chiara bij het koken de seizoenen volgt. Ze haalt de producten uit de tuin — de zusters verbouwen veel zelf — en op de plaatselijke markt. In het clarissenklooster komt het vlees van een biologische boer en wordt een paar keer per week vegetarisch gekookt. Bij de bereiding van de maaltijden wordt zuinig met energie omgesprongen.
Met aandacht koken betekent ook met aandacht eten. De zusters doen dat in stilte. Dat bevordert de smaak van de maaltijd. De recepten die uit deze levens- en voedingsfilosofie voortkomen zijn smakelijk en zonder fratsen. Doordat er in het klooster ook Indonesische zusters wonen, zijn er ook enkele exotische gerechten opgenomen.
Zuster Chiara Bots is claris van het klooster Sint-Josephsberg in Megen. Zij is zes jaar abdis geweest. Na die periode werd zij hoofd van de keuken. In de stilte van het werk en in het omgaan met pure ingrediënten vindt ze veel inspiratie. En soms is er, boven de potten en pannen, ineens die verrassende ontmoeting met God.
`Roerend in de pap kan ik God beleven.' — zuster Chiara in Trouw
`Een claris met beide benen op de aarde.' — Leo Fijen
UitgaveTen Have, 2009, 144 pag.
NIEUWSTAAT
Verzendkosten 4,30
VASTE prijs € 8
Advertentienummer: m2241237276
Populaire zoektermen
project gezond boek in Kookboekenproject gezond winterproject gezond boekoma keasberry in KookboekenKookboeken in Boekenescoffier in Kookboekenbeb vuyk in Kookboekenbeukers bakken in Kookboekenmiljuschka in Kookboekenkookbijbels in Kookboekenwannee kookboek in Kookboekenkitchenaid in Kookboekenconimex in Kookboekenclaudia roden in Kookboekenkartonnen schoorsteenfustenkoeling gebruiktwasmachine lelystadzwarte vatenbmw x1 2.0 dieselpieten handpopschilderij enkhuizen in Antiek en Kunsttoro bladzuigersalontafel fiamed en steve in Bladmuziek