Boskoop - De Gouwe€ 3,00
10% extra korting
De Turkse keuken - Bever (1990)
€ 5,00
Verzenden
161sinds 30 apr. '25, 03:17
Kenmerken
ConditieZo goed als nieuw
Jaar (oorspr.)1988
Beschrijving
De Turkse keuken door Berthe Meijer.
Turks eten Is een ware belevenis. Wie ooit In Turkije is geweest zal zich verbaasd hebben over de enorme rijkdom aan gerechten. Alleen al de meze's (de voorgerechten) vormen een hoofdstuk apart. De Turkse keuken Is een gezonde keuken, omdat er veel gebruik wordt gemaakt van verse groenten, vooral aubergines, en olijfolie In plaats van boter. Vlees en vis worden vaak geroosterd.
Door onze vele Turkse landgenoten hebben wij ook hier kennis gemaakt met gerechten als dolma's, kebab's, böreks, pilav en de vele soorten baklava.
De Turkse keuken is een mediterrane keuken waarin yoghurt en brood een belangrijke rol spelen. In sommige winkels In onze grote steden zijn prachtige ronde Turkse broden te koop, Munt, waarvan in de Turkse keuken veel gebruik wordt gemaakt, is tegenwoordig ook bij ons vors te koop - als we het al niet In de tuin of op het balkon hebben groeien. Turks eten is over het algemeen mild of nauwelijks gekruld waardoor het ook door kinderen lekker gevonden wordt.
In dit kookboek vindt men zowel bekende als minder bekende gerechten uit de Turkse keuken bijeengebracht. De recepten zijn meestal simpel en daardoor ook geschikt, voor de minder ervaren koks onder ons, die ons wat anders willen dan de gangbare Hollandse pot.
Uitgave: Bever 1990.
13,5 x 20 cm.
160 blz.
Turks eten Is een ware belevenis. Wie ooit In Turkije is geweest zal zich verbaasd hebben over de enorme rijkdom aan gerechten. Alleen al de meze's (de voorgerechten) vormen een hoofdstuk apart. De Turkse keuken Is een gezonde keuken, omdat er veel gebruik wordt gemaakt van verse groenten, vooral aubergines, en olijfolie In plaats van boter. Vlees en vis worden vaak geroosterd.
Door onze vele Turkse landgenoten hebben wij ook hier kennis gemaakt met gerechten als dolma's, kebab's, böreks, pilav en de vele soorten baklava.
De Turkse keuken is een mediterrane keuken waarin yoghurt en brood een belangrijke rol spelen. In sommige winkels In onze grote steden zijn prachtige ronde Turkse broden te koop, Munt, waarvan in de Turkse keuken veel gebruik wordt gemaakt, is tegenwoordig ook bij ons vors te koop - als we het al niet In de tuin of op het balkon hebben groeien. Turks eten is over het algemeen mild of nauwelijks gekruld waardoor het ook door kinderen lekker gevonden wordt.
In dit kookboek vindt men zowel bekende als minder bekende gerechten uit de Turkse keuken bijeengebracht. De recepten zijn meestal simpel en daardoor ook geschikt, voor de minder ervaren koks onder ons, die ons wat anders willen dan de gangbare Hollandse pot.
Uitgave: Bever 1990.
13,5 x 20 cm.
160 blz.
Advertentienummer: m2262838072
Populaire zoektermen
oma keasberry in KookboekenKookboeken in Boekenescoffier in Kookboekenbeb vuyk in Kookboekensterk in de keuken kookboek in Kookboekenbeukers bakken in Kookboekenmiljuschka in Kookboekenkookbijbels in Kookboekenproject gezond boek in Kookboekensterk in de keuken boek in Kookboekenwannee kookboek in Kookboekenkitchenaid in Kookboekenconimex in Kookboekenclaudia roden in Kookboekenyamaha fazer in Yamahanissan sleutelhangerraspberry pi 4 model b 8gbdriehoek doeklove moschino sneakersgamma eiken laminaatkever embleemtand hangerasterix stickermotor koplamp rond