originele recepten van Wynants-Girardet-Maximin € 8,50 pstuk

€ 8,50
Verzenden
Verzenden voor € 5,45
60sinds 5 mei. '25, 21:45
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
KeukenFrankrijk

Beschrijving

aangeboden
de originele recepten van
1) Pierre Wynants
2) Fredy Girardet
3) Jacques Maximin

1. de kookkunst van comme chez soi

De recepten in deze uitgave zijn van de hand van de Belgische chef-kok Pierre Wynants. Zijn restaurant 'Comme chez Sof is in Brussel een begrip in de culinaire wereld. Zijn stijl van koken karakteriseert Wynants zelf als ‘noch super-eigentijds, noch al te klassiek'. Hij legt bijzondere nadruk op de smaak van zijn gerechten, zonder daarbij de fraaie presentatie uit het oog te verliezen. Bij de samenstelling van de menu’s (bij vrijwel elk recept vindt u een suggestie voor verwerking in een compleet menu) heeft Wynants speciaal rekening gehouden met het wisselen der seizoenen. Zijn menusuggesties zijn soms eenvoudig, soms vorstelijk, soms met een regionaal tintje, maar altijd evenwichtig en van uitzonderlijke kwaliteit.
2) de spontane keuken
Na boeken van Franse topkoks nu de beurt aan een Zwitser die zich in de internationale culinaire belangstelling mag verheugen. Zijn keuken is misschien iets minder extravagant, maar zeer verfijnd en met speelse accenten. Helaas is het merendeel van de recepten waarin vlees of vis verwerkt wordt aan de prijzige kant en zijn die dure ingredienten voor de meesten heel moeilijk verkrijgbaar. Daar staat tegenover dat de groentes, nagerechten en gebak zonder uitzondering zeer uitvoerbaar en betaalbaar zijn. Veel wordt gebruik gemaakt van de anti-aanbakpannen en de sorbetiere. Gericht op gevorderde koks. De uitstekende bewerking en vertaling, samen met de heldere, overzichtelijke bladspiegel en de puntsgewijs aangegeven bereidingsfasen, maken dit boek zeer bruikbaar. Bevat een katern kleurenfoto's van gerechten en een katern zwart-wit foto's van de meester in werksituaties en prive. Over het nut hiervan evenals over een levensbeschrijving voorin, valt te diskussieren. Voor grotere kollekties.
3) kleuren, geuren en smaken uit mijn keuken
Dit is deel zeven (van de tien) in de kookboekenserie "De originele recepten van ..." en is geschreven door de Franse chef-kok Jacques Maximin.
Sinds 1978 stond hij aan het hoofd van de keukenbrigade van Hotel Negresco in Nice en door zijn toedoen in het Restaurant Le Chantecler, inmiddels uitgegroeid tot een van de beste eetgelegenheden aan de Franse Zuidkust.

Zijn grootste inspiratiebrond vindt Maximin in de Provencaalse keuken, waarin groenten een verhoudingsgewijs grote plaats innemen.
Groenten verwerkt Maximin dan ook heel veel en op een verrassende manier.
In aparte groentegerechten, maar ook als onderdeel van een compositie, hetgeen natuurlijk geenszins wil zeggen dat dit boek tot dit soort gerechten beperkt is gebleven.
Integendeel, het is een compleet kookboek waarin alle onderdelen van de moderne kookkunst aan bod komen.

3x harde kaft, stofomslag, afm. 24 cm x 16,5 cm
alles in prima staat
vaste
prijs € 8,50 per stuk
excl. verzendkosten (pakketpost)

ophalen is  niet mogelijk
Advertentienummer: m2265025713