Sla en salades - Clare Connery.€ 3,50
De Italiaanse kookkunst door Lorenza de Medici.
€ 8,50
Ophalen of Verzenden
Afhaalpunt voor € 4,95 of thuis voor € 5,95
Thuisbezorgd voor € 6,95
40sinds 7 mei. '25, 19:27
Kenmerken
Beschrijving
De Italiaanse kookkunst door Lorenza de Medici.
Overzicht van de geschiedenis van de Italiaanse kookkunst, zoals die te zien valt op schilderijen, aangevuld met voor hedendaags gebruik aangepaste recepten uit oude kookboeken.
Prachtig uitgevoerd kookboek over de geschiedenis van de Italiaanse keuken. De inleiding geeft een kleurrijk beeld van de ontwikkelingen in die kookkunst zoals die mede tot uitdrukking komen in oude kookboeken. De recepten staan op Italiaanse menuvolgorde. Ieder onderdeel wordt uitgebreid ingeleid, met aandacht voor streekgebruiken, historische ontwikkelingen, enz. Ook worden alle recepten toegelicht, waarbij de auteur vaak vermeldt bij welke maatschappelijke klasse een schotel op tafel komt, of hoe het gerecht werd aangepast voor meer verfijnde kringen. Soms staat de letterlijke vertaling van een oud recept in een geel kader afgedrukt. Royaal in kleur geïllustreerd met reprodukties van schilderijen, 'schilderachtige' foto's van stillevens en receptfoto's.
Deze uitgave geeft alle ruimte aan het visueel-historische aspect van de Italiaanse kookkunst. Op de omslag een 17e-eeuws stilleven van een maaltijd. Met literatuuropgave en alfabetisch register.
Inhoud:
Inleiding
Menu's
Antipasti
Pasta, Soepen, Gnocchi, Polenta en Rijst
Eieren, Pasteien, Flensjes en Timbaaltjes
Vis, Schaal- en Schelpdieren
Vlees, Wild en Gevogelte
Groenten en Salades
Desserts
Brood
Sausen, Conserven en Jam
Bibliografie
Index
Verantwoording
Uitgave Lantaarn 1994.
Afmeting: 25,5 x 34 cm.
255 blz.
Hardcover met stofomslag.
Boek is in goede staat, zonder aantekeningen en zonder markeringen.
Overzicht van de geschiedenis van de Italiaanse kookkunst, zoals die te zien valt op schilderijen, aangevuld met voor hedendaags gebruik aangepaste recepten uit oude kookboeken.
Prachtig uitgevoerd kookboek over de geschiedenis van de Italiaanse keuken. De inleiding geeft een kleurrijk beeld van de ontwikkelingen in die kookkunst zoals die mede tot uitdrukking komen in oude kookboeken. De recepten staan op Italiaanse menuvolgorde. Ieder onderdeel wordt uitgebreid ingeleid, met aandacht voor streekgebruiken, historische ontwikkelingen, enz. Ook worden alle recepten toegelicht, waarbij de auteur vaak vermeldt bij welke maatschappelijke klasse een schotel op tafel komt, of hoe het gerecht werd aangepast voor meer verfijnde kringen. Soms staat de letterlijke vertaling van een oud recept in een geel kader afgedrukt. Royaal in kleur geïllustreerd met reprodukties van schilderijen, 'schilderachtige' foto's van stillevens en receptfoto's.
Deze uitgave geeft alle ruimte aan het visueel-historische aspect van de Italiaanse kookkunst. Op de omslag een 17e-eeuws stilleven van een maaltijd. Met literatuuropgave en alfabetisch register.
Inhoud:
Inleiding
Menu's
Antipasti
Pasta, Soepen, Gnocchi, Polenta en Rijst
Eieren, Pasteien, Flensjes en Timbaaltjes
Vis, Schaal- en Schelpdieren
Vlees, Wild en Gevogelte
Groenten en Salades
Desserts
Brood
Sausen, Conserven en Jam
Bibliografie
Index
Verantwoording
Uitgave Lantaarn 1994.
Afmeting: 25,5 x 34 cm.
255 blz.
Hardcover met stofomslag.
Boek is in goede staat, zonder aantekeningen en zonder markeringen.
Advertentienummer: m2265722171
Populaire zoektermen
oma keasberry in KookboekenKookboeken in Boekenescoffier in Kookboekenbeb vuyk in Kookboekenbeukers bakken in Kookboekenmiljuschka in Kookboekenkookbijbels in Kookboekenproject gezond boek in Kookboekenwannee kookboek in Kookboekenkitchenaid in Kookboekenconimex in Kookboekenclaudia roden in Kookboekeneugen pauli in Kookboekenjamie oliver 5 ingrediënten in Kookboekenmario t shirtkraskaart zwanger hemakantelbare braadsledede drie biggetjes in Verzamelensunlight camper hurennintendo wii mario editionhein de kort in Stripboekennad cd spelers in Cd-spelerskillerbee vxl scootervintage vazen groot in Vazen