ZWARTE RIJST een tropische vertelling - Hans Vervoort - Zwar€ 7,00
DE THAISE KEUKEN - Jane Michael Bushmer - Bever - Thailand i
291sinds 29 mei. '25, 14:30
€ 6,00
Verzenden
Verzenden voor € 3,63
Kenmerken
ConditieZo goed als nieuw
KeukenAzië en Oosters
Beschrijving
DE THAISE KEUKEN - Jane Michael Bushmer - Bever
-
Thailand is in tegenstelling tot veel andere landen in het Verre Oosten nooit een kolonie geweest. De bewoners van Thailand kwamen oorspronkelijk uit Zuid-China en hebben zich gevestigd in een gebied waar de Indische invloed sterk was. In de 16e eeuw bouwden de Portugezen er hun eerste nederzettingen, een eeuw later gevolgd door de Nederlanders en Engelsen.
Toch zijn de Europese invloeden op de Thaise keuken minimaal gebleven. Veel Chinese vis- en vleesgerechten zijn door de Thailanders over-genomen, evenals de kruiden uit de Indische keuken. Maar de Thailanders hebben daar hun eigen specialiteiten aan toegevoegd. Vooral de soepen en rund- en paarde vleesgerechten zijn vermaard.
Eten is in Thailand een heel ceremonieel. Op de tafels staan kommetjes met bloemengeuren, gasten krijgen geparfumeerde doeken aangeboden en van ieder gerecht staat ook een in smaak contrasterende schotel op tafel en na afloop wordt er nauwkeurig gekeken of er geen rijstkorrel is blijven liggen: rijst is het levensmiddel bij uitstek en daar mag niets van verloren gaan.
Jane Michael Rushmer leefde een jaar in Thailand en heeft in dit handzame kookboek een keur aan duidelijke recepten bijeengebracht.
-
Auteur: Jane Michael Rushmer - Nederlands - Paperback - ISBN: 90 629 1336 7 - 95 pag.
Mooi exemplaar!
-
Mail me!
-
Thailand is in tegenstelling tot veel andere landen in het Verre Oosten nooit een kolonie geweest. De bewoners van Thailand kwamen oorspronkelijk uit Zuid-China en hebben zich gevestigd in een gebied waar de Indische invloed sterk was. In de 16e eeuw bouwden de Portugezen er hun eerste nederzettingen, een eeuw later gevolgd door de Nederlanders en Engelsen.
Toch zijn de Europese invloeden op de Thaise keuken minimaal gebleven. Veel Chinese vis- en vleesgerechten zijn door de Thailanders over-genomen, evenals de kruiden uit de Indische keuken. Maar de Thailanders hebben daar hun eigen specialiteiten aan toegevoegd. Vooral de soepen en rund- en paarde vleesgerechten zijn vermaard.
Eten is in Thailand een heel ceremonieel. Op de tafels staan kommetjes met bloemengeuren, gasten krijgen geparfumeerde doeken aangeboden en van ieder gerecht staat ook een in smaak contrasterende schotel op tafel en na afloop wordt er nauwkeurig gekeken of er geen rijstkorrel is blijven liggen: rijst is het levensmiddel bij uitstek en daar mag niets van verloren gaan.
Jane Michael Rushmer leefde een jaar in Thailand en heeft in dit handzame kookboek een keur aan duidelijke recepten bijeengebracht.
-
Auteur: Jane Michael Rushmer - Nederlands - Paperback - ISBN: 90 629 1336 7 - 95 pag.
Mooi exemplaar!
-
Mail me!
Advertentienummer: m2273335808
Populaire zoektermen
sterk in de keuken kookboekKookboekenoude kookboekenmet conimex thuis in de oosterse keukende bijbel van de italiaanse keukende perzische keukenantilliaanse keukenuit paulines keukentime life kookboekenslowcooker kookboekende authentiek indische keukenster in de keukenkookboeken gezochtoude kookboekenfitness trampoline in Fitnessmaterialenstacaravan te koop veluwe in Stacaravansharley tour pak in Onderdelen | Harley-Davidsonschleich paarden repaint in Dierenverzamelingengucci bloom parfum in Uiterlijk | Parfumkentekenplaat met tekst in Overige Auto-onderdelenhp 953 xl in Printerbenodigdhedenfeiyu tech gimbal in Fotografie | Statieven en Balhoofdencavia lisse in Knaagdierenacari digitale camera in Fotocamera's Digitaal