Ikigai * Japanse wijze om het doel v. je leven te ontdekken € 6,00
Over eten & koken * wetenschap en cultuur in de keuken
€ 20,00
Verzenden
Verzenden voor € 6,45
60sinds 1 jun. '25, 08:30
Kenmerken
ConditieGelezen
Beschrijving
Over eten & koken * wetenschap en cultuur in de keuken
Auteur: Harold McGee
Harold McGee's oorspronkelijke Over eten & koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is nu volledig herzien en substantieel uitgebreid. Daardoor blinkt dit nog altijd uiterst leesbare, encyclopedische boek nog meer uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pannenkoekenbeslag even moet laten staan, waarom je gaat tranen als je een ui snijdt, wat de gunstige effecten zijn van alcohol voor de gezondheid (naast andere gunstige effecten), waarom het eten van Spaanse peper zowel pijn als plezier verwekt, hoe je oude en verse eieren uit elkaar kunt houden, of zelfs wat er eerder was, de kip of het ei, is dit boek geschreven, of liever gezegd: herschreven.
In zijn onnavolgbare, vaak geestige stijl, maakt Harold McGee ons deelgenoot van de verbazingwekkende knowhow die hij zich tot in alle uithoeken van de culinaire wetenschap, moleculaire gastronomie en keukencultuurgeschiedenis heeft verworven. Een genot om te lezen, een schat aan kennis, een culinair monument van wereldformaat. En niet in de laatste plaats een onmisbaar bezit voor iedereen die het fijne wil weten van koken en eten.
6 cm dikke gebonden hardcovermet leeslintje
gelezen, nog in goede staat
Uitgeverij Nieuw Amsterdam 2007 * 2e druk
875 pagina's
ISBN 9789046800676
ALLEEN VERZENDING OPHALEN NIET MOGELIJK
Prijs is excl. Verzendkosten Pakketpost (binnen Nederland)
net iets te dik voor door de brievenbus of of opengeslagen verstuurd €4.20 met DHL
Pakketjes tot 10 kg
- Met DHL €6.45 thuisbezorgd
of zelf ophalen bij DHL shop €5.45
Kijk ook eens bij mijn
div. andere advertenties
je weet maar nooit
Past het niet meer door de brievenbus dan kan
EEN PAKKET VAN 10 KG AAN GOEDEREN VERZONDEN WORDEN voor 1x de verzendkosten je krijgt van mij de
tracktrace code
Wellicht zit er iets voor je bij en kunnen we een pakketje voor je
maken Combineren dus mogelijk
ik verstuur geen Marktplaats ideal betaal verzoeken (of Tikkies) * betaling graag met overschrijving
Kan wel voor €0.15 een betaal verzoek sturen via mijn bank
ik doe geen geen verkoop aan huis/de deur
Auteur: Harold McGee
Harold McGee's oorspronkelijke Over eten & koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is nu volledig herzien en substantieel uitgebreid. Daardoor blinkt dit nog altijd uiterst leesbare, encyclopedische boek nog meer uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pannenkoekenbeslag even moet laten staan, waarom je gaat tranen als je een ui snijdt, wat de gunstige effecten zijn van alcohol voor de gezondheid (naast andere gunstige effecten), waarom het eten van Spaanse peper zowel pijn als plezier verwekt, hoe je oude en verse eieren uit elkaar kunt houden, of zelfs wat er eerder was, de kip of het ei, is dit boek geschreven, of liever gezegd: herschreven.
In zijn onnavolgbare, vaak geestige stijl, maakt Harold McGee ons deelgenoot van de verbazingwekkende knowhow die hij zich tot in alle uithoeken van de culinaire wetenschap, moleculaire gastronomie en keukencultuurgeschiedenis heeft verworven. Een genot om te lezen, een schat aan kennis, een culinair monument van wereldformaat. En niet in de laatste plaats een onmisbaar bezit voor iedereen die het fijne wil weten van koken en eten.
6 cm dikke gebonden hardcovermet leeslintje
gelezen, nog in goede staat
Uitgeverij Nieuw Amsterdam 2007 * 2e druk
875 pagina's
ISBN 9789046800676
ALLEEN VERZENDING OPHALEN NIET MOGELIJK
Prijs is excl. Verzendkosten Pakketpost (binnen Nederland)
net iets te dik voor door de brievenbus of of opengeslagen verstuurd €4.20 met DHL
Pakketjes tot 10 kg
- Met DHL €6.45 thuisbezorgd
of zelf ophalen bij DHL shop €5.45
Kijk ook eens bij mijn
div. andere advertenties
je weet maar nooit
Past het niet meer door de brievenbus dan kan
EEN PAKKET VAN 10 KG AAN GOEDEREN VERZONDEN WORDEN voor 1x de verzendkosten je krijgt van mij de
tracktrace code
Wellicht zit er iets voor je bij en kunnen we een pakketje voor je
maken Combineren dus mogelijk
ik verstuur geen Marktplaats ideal betaal verzoeken (of Tikkies) * betaling graag met overschrijving
Kan wel voor €0.15 een betaal verzoek sturen via mijn bank
ik doe geen geen verkoop aan huis/de deur
Advertentienummer: m2274262633
Overige advertenties van zoekjeboek geen verkoop Thuis
Meer van zoekjeboek geen verkoop Thuis
Bekijk allePopulaire zoektermen
oma keasberry in KookboekenKookboeken in Boekenescoffier in Kookboekenbeb vuyk in Kookboekensterk in de keuken kookboek in Kookboekenkoken met kanjersbeukers bakken in Kookboekenmiljuschka in Kookboekenkookbijbels in Kookboekenproject gezond boek in Kookboekensterk in de keuken boek in Kookboekenwannee kookboek in Kookboekengordon ramsay koken als een chef in Kookboekenkitchenaid in Kookboekenrvs gereedschapswagenantieke houten stoelvlaggenstokhouder jaren 30pensionstal haarlemantischrokbakk1 kano in Watersport en Boten40 cm' in Rolluikenvw t1 metaalschilderij vlissingennintendo switch delft in Spelcomputers, Games