Luca Cesari - Een kleine geschiedenis van pasta

210sinds 16 jun. '25, 15:27
Bieden
Ophalen of Verzenden
Thuisbezorgd via DHL voor € 3,95
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
KeukenItalië
Jaar (oorspr.)2021
AuteurLuca Cesari

Beschrijving



Ondertitel: Hoe tien pastagerechten de wereld veroverden

Taal: Nederlands; Vlaams

Aantal pagina's: 304

Contributors: Carolien Steenbergen; Annemart Pilon; Jeanne Crijns


Een kleine geschiedenis van pasta van gerenommeerd culinair historicus Luca Cesari is een smaakvolle geschiedenis van de Italiaanse keuken.
Pasta is het nationale gerecht van Italië en als er één gerecht is dat in geen enkel Italiaans restaurant ter wereld mag ontbreken, is het pasta al pomodoro. Wat is het verhaal achter deze klassieker? En hoe zit het met die andere traditionele gerechten, zoals pasta alla carbonara, all’amatriciana of de favorieten: lasagne en ragù alla bolognese?
In Een kleine geschiedenis van pasta belicht culinair historicus Luca Cesari op verhalende wijze de ontstaansgeschiedenis van de tien favoriete pastagerechten. Niet alleen in Italië, maar wereldwijd. De schat aan prachtige verhalen vult hij aan met verschillende recepten. Zowel de klassieke, de populairste als de innovatiefste varianten van deze bekende gerechten komen voorbij...
Advertentienummer: m2279858374