Kookboek voor de fijnere keuken (1890) eerste druk

200sinds 20 jun. '25, 00:04
€ 70,00
Ophalen of Verzenden
Deel via
of

Kenmerken

ConditieGelezen
KeukenFrankrijk
Jaar (oorspr.)1890

Beschrijving

Nieuw Haagsch kookboek
Bewerkt door Mevr. C.M. Wilderink-Jansen,
leerares aan de Haagsche Kookschool

Van Holkema & Warendorf, Amsterdam
Hardcover, 272 pagina's, 1890, de eerste druk van dit boek (volgens de Koninklijke Bibliotheek). Misschien is er een tweede druk; ik zie her en der het jaartal 1900. Waar dat vandaan komt...

De rug ontbreekt maar de binding is verder nog wel intact, zij het een beetje losjes. 

En inhoudelijk? Inderdaad de fijnere Franse keuken: een souffle van kreeft, patrijzencoteletten a la financiere, oesters a la st. James... Als je alleen de recepten leest is het al smullen. Dat is nog eens wat anders dan de gerechten van de Amsterdamse huishoudschool.
Advertentienummer: m2280925906