Receptenboek voor vleeschgerechten van den Nederlandsche sla

160sinds 25 jul. '25, 17:12
Bieden
Ophalen of Verzenden
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
Jaar (oorspr.)1933

Beschrijving

Receptenboek voor vleeschgerechten van den Nederlandsche slagersbond. 1933


Aangeboden een receptenboek voor vleeschgerechten van den Nederlandsche slagersbond. Uitgegeven in het midden van de dertiger jaren van de vorige eeuw.


Het is een receptenboekje van de Nederlandsche Slagersbond. De voorloper van de huidige KNS. De slager kocht deze boekjes en deelde ze uit aan de betere klanten. 


In deze uitgave alles over bakken,  braden en koken maar ook over trancheren, vet uitsmelten. De herkomst is te zien in de verschillende hoofdstukken ‘Het rund en zijn onderdeelen’, (Het kalf , het varken, schaap, lam) 
Vele recepten zoals  gebakken bloedworst, en rolpens, nieren stoven, zwezerik koken en bakken, vlees bouillon en beenderbouillon trekken, warme vleeschpudding, nierbroodjes en het inmaken en wecken van vleesch… het staat er allemaal in.




Titel: Receptenboek voor vleeschgerechten van den Nederlandsche slagersbond.
Uitgever: Misset Doetinchem / vierde en herziene druk zonder jaartal [ca. 1933]
Omvang 68 pagina’s 
Formaat 13,5 x 19,5 cm




Bieden
Excl. verzendkosten (4,95 euro met track & trace)
Advertentienummer: m2292641405