YOGAGIDS - Vimla Lalvani€ 9,00
Kenmerken
Conditie
Zo goed als nieuw
Keuken
Beschrijving
DE THAISE KEUKEN - Jane Michael Bushmer - Bever
-
Thailand is in tegenstelling tot veel andere landen in het Verre Oosten nooit een kolonie geweest. De bewoners van Thailand kwamen oorspronkelijk uit Zuid-China en hebben zich gevestigd in een gebied waar de Indische invloed sterk was. In de 16e eeuw bouwden de Portugezen er hun eerste nederzettingen, een eeuw later gevolgd door de Nederlanders en Engelsen.
Toch zijn de Europese invloeden op de Thaise keuken minimaal gebleven. Veel Chinese vis- en vleesgerechten zijn door de Thailanders over-genomen, evenals de kruiden uit de Indische keuken. Maar de Thailanders hebben daar hun eigen specialiteiten aan toegevoegd. Vooral de soepen en rund- en paarde vleesgerechten zijn vermaard.
Eten is in Thailand een heel ceremonieel. Op de tafels staan kommetjes met bloemengeuren, gasten krijgen geparfumeerde doeken aangeboden en van ieder gerecht staat ook een in smaak contrasterende schotel op tafel en na afloop wordt er nauwkeurig gekeken of er geen rijstkorrel is blijven liggen: rijst is het levensmiddel bij uitstek en daar mag niets van verloren gaan.
Jane Michael Rushmer leefde een jaar in Thailand en heeft in dit handzame kookboek een keur aan duidelijke recepten bijeengebracht.
-
Auteur: Jane Michael Rushmer - Nederlands - Paperback - ISBN: 90 629 1336 7 - 95 pag.
Mooi exemplaar!
-
Mail me!
-
Thailand is in tegenstelling tot veel andere landen in het Verre Oosten nooit een kolonie geweest. De bewoners van Thailand kwamen oorspronkelijk uit Zuid-China en hebben zich gevestigd in een gebied waar de Indische invloed sterk was. In de 16e eeuw bouwden de Portugezen er hun eerste nederzettingen, een eeuw later gevolgd door de Nederlanders en Engelsen.
Toch zijn de Europese invloeden op de Thaise keuken minimaal gebleven. Veel Chinese vis- en vleesgerechten zijn door de Thailanders over-genomen, evenals de kruiden uit de Indische keuken. Maar de Thailanders hebben daar hun eigen specialiteiten aan toegevoegd. Vooral de soepen en rund- en paarde vleesgerechten zijn vermaard.
Eten is in Thailand een heel ceremonieel. Op de tafels staan kommetjes met bloemengeuren, gasten krijgen geparfumeerde doeken aangeboden en van ieder gerecht staat ook een in smaak contrasterende schotel op tafel en na afloop wordt er nauwkeurig gekeken of er geen rijstkorrel is blijven liggen: rijst is het levensmiddel bij uitstek en daar mag niets van verloren gaan.
Jane Michael Rushmer leefde een jaar in Thailand en heeft in dit handzame kookboek een keur aan duidelijke recepten bijeengebracht.
-
Auteur: Jane Michael Rushmer - Nederlands - Paperback - ISBN: 90 629 1336 7 - 95 pag.
Mooi exemplaar!
-
Mail me!
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Amsterdam
34x bekeken
3x bewaard
Sinds 13 aug '25
Advertentienummer: m2299177428
Populaire zoektermen
sterk in de keuken kookboekKookboekenoude kookboekenmet conimex thuis in de oosterse keukende bijbel van de italiaanse keukende perzische keukenantilliaanse keukenuit paulines keukentime life kookboekenslowcooker kookboekende authentiek indische keukenster in de keukenkookboeken gezochtoude kookboekenlambretta scooter in Scooters | Overige merkenzwitsal flesjes in Curiosa en Brocantestaatsloterij fiets in Fietsen | Dames | Damesfietsenbolderkar 6 kinderen in Bolderkarrenagio meharis in Blikkencampooz trekking in Vouwwagensaltec roze in Fietsen | Dames | Damesfietsenijzergieter in Antiek | Koper en Bronsstep drie wielen in Stepslongchamp le pliage in Tassen | Schoudertassen