Kook! op eigen benen met Fokke & Sukke, Van Tol/Reid, 2004

100sinds 17 aug. '25, 11:49
€ 5,00
Ophalen of Verzenden
Thuisbezorgd via DHL voor € 3,95
Thuisbezorgd via PostNL voor € 4,25
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
Jaar (oorspr.)2004
Auteurvan tol

Beschrijving

-----Kook! op eigen benen met Fokke & Sukke,
Illustratoren Jean Marc Van Tol Jon Reid.
Inmarc, 2004, gebonden, perfect!

Koken met eenvoud en lekkere simpele gerechten. Overzichtelijk en snel klaar.
Houd rekening met je budget en geeft je de ruimte op afwisseling in maaltijden.
Of het nu een tosti of een toetje moet worden, het staat erin!
Tussendoor leuke illustraties van Fokke & Sukke en erg smakelijke fotografie van de gerechten. Echt een leuk kookboek.

5 euro. (Roosendaal)

----Wittebrood In Rode Wijn,
leven en eten van Desiderius Erasmus,
Diana Dubois.

In perfecte staat!

7 euro.

Het levensverhaal van Desiderius Erasmus (1466-1536) schotelt een rijkdom aan eulinaire beelden voor, die een essentieel onderdeel vormt voor een niet te versmaden kennismaking met de grootste filosoof en humanist die Rotterdam ooit voortbracht.
Erasmus was een graag geziene gast aan tafel in vorstenhuizen, bij pauzes, mede-humanisten en drukkerijdirecteuren. Hierdoor heeft hij de keukens van Europa goed leren kennen.
Heel toepasselijk zijn in dit boek 79 authentieke smaaksensaties opgenomen. Deze recepten zijn afkomstig uit kookboeken uit de Romeinse tijd en de 15e en 16e eeuw. Typerend voor deze gerechten is. dat er gebruik is gemaakt van een groot scala aan wild. gevogelte. groenten. kruiden en verwerkt.
Aan de hand van de helder beschreven recepten zijn overheerlijke gerechten als wildziwijnfilets, kardoen en hoerenwindjes bijzonder eenvoudig te bereiden. Ook voor zee-egelomelet, kikkerbilletjes, moerbeiensaus en een duivenpastei draait zelfs een amateurkok zijn/haar hand niet meer om!
Wittebrood in Rode Wijn is niet alleen een heerlijk boek om te lezen, maar is ook een gegarandeerd succes in de keuken.

----DUIJKER, HUBRECHT,
Wijnalmanak 2001.
De beste 500 wijnen onder een tientje.
Utrecht, Spectrum, 2000, 280 pp. Softcover.
Nieuw.
4 euro.

----Spijkers,Cas,
Mijn keuken.
Met inleidende teksten van Pierre Huyskens.
Baarn, Tirion, 1993. 217 blz. Kleurenfoto's.
Gebonden met stofomslag.
4 euro.

-----Michel Montignac
ik ben slank want ik eet!,
of de geheimen van onze voeding.
Valkenswaard : artulen nederland, cop. 1996. 1E dr., 287 P. Vermageringsdieten recepten. Garenloos. Isbn: 9080078662
zeer goed.
Ik bezit twee exemplaren.
3 Euro.
schrijver heeft getracht de oorzaak te vinden voor het feit dat de ene persoon veel kan eten en slank blijft terwijl de andere dik wordt van bijna niets. De afslankmethoden hebben in sommige gevallen wel succes en in andere geen of zeer weinig. De toestand van de pancreas speelt daarbij een grote rol. Schrijver heeft een voedingsmethode uitgedacht en toegepast waarbij vooral vetten en koolhydraten gescheiden genuttigd worden, wat tot gevolg heeft dat de insulineafscheiding niet zo sterk gestimuleerd wordt en de voedingsmiddelen beter verwerkt en daardoor niet opgeslagen worden. In het eerste deel wordt de filosofie uitgelegd en vermeld hoe het dieet moet worden toegepast. Daarna worden de voedingsmiddelen behandeld en wordt ingegaan op de twee dieetfasen, met tips om toch zoveel mogelijk aan het sociale leven deel te blijven nemen. Vervolgens facetten zoals hypoglycemie, cholesterolprobleem, kindervoeding enz. Als slot voedingsmiddelentabellen en recepten. Het geheel is overzichtelijk, met hier en daar herhalingen, leest gemakkelijk, heeft grote letter, geen foto's en is duidelijk vertaald. In deze druk meer aandacht voor de broodmaaltijd en zaken als vitaminen.

----Born, Wina,
Franse wijnen.
Een speurtocht door frankrijk
utrecht, het spectrum gebonden, 168 pag., 1982, eerste druk, rijkelijk geillustreerd in kleur.
Perfecte staat.
5 euro.

----spence, helen
Hoe u de beste cocktails ter wereld maakt
rebo productions b.v., Sassenheim; 128pp, 1993, gebonden met omslag.
Perfect.
4 Euro.

-----Holzhaus, Otto,
Bier,
Bussum, Uitgeverij Michon, 1984. Geïllustreerde harde kaft 26x26. 1e druk. 174 blz.
Perfect.
6 euro.

Deze uitgave kwam tot stand op initiatief van Heineken Nederland BV. De bedoeling van dit boek is u deelgenoot te maken van allerlei aardigheden en eigenaardigheden rond het schuimend gerstenat; van wat er zoal bij komt kijken om bier te brouwen, hoe het vroeger ging, hoe het bier zijn weg vindt naar dorstige kelen en vooral ook hoe de goudgele rakker alom ontvangen en gewaardeerd wordt
Advertentienummer: m2300564948