Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw

Beschrijving

Ook in de wereld van de brood-en banketbakkerij is sinds jaren de ontwikkeling gaande die leidt tot het verlies van vele ambachtelijke vaardigheden en tradities. Brood en banket wordt meer en meer in fabrieken gemaakt en komt vaak uit de diepvries. Alleen al om deze reden is het Standaard Brood-en Banketboek een uitzonderlijk werk. Meester-patissier Alfons Alberghs heeft zijn vijftigjarige ervaring in begrijpelijke formules en uitvoerige recepten vastgelegd. Hij is niet zui-nig met zijn kennis en biedt de amateur bakker de kans zelf alle bakkerijprodukten te maken: van gewoon brood en heerlijke vlaaien tot exclusieve pralines en ijstaar-ten.

Vaak gaat het om soorten gebak die in geen enkel ander werk be-schreven worden, maar die sinds een halve eeuw de bakkerij van Alberghs tot één van de beroemd-ste in de 'smulstad' Antwerpen maakten. Het Standaard Brood- en Banketboek toont dat de bakkers-kunst in de Lage Landen niet voor niets befaamd was. Wie de recep-ten in het boek uitvoert, zal uit de keuken heerlijk gebak toveren, met de glans van het ware vakman-schap.

Rijk geïllustreerd met kleuren- en zwart-wit-foto's en voorzien van handige ingrediëntenlijstjes.
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Grootegast
26x bekeken
0x bewaard
Sinds 13 sep '25
Advertentienummer: m2310827377