Thailand Chic Chami Jotisalikorn Annette Tan Bieden
Kenmerken
Conditie
Zo goed als nieuw
Keuken
Jaar (oorspr.)
1902
Auteur
J.M.J. Catenius van der
Type
Voorgerechten en Soepen, Hoofdgerechten, Tapas, Hapjes en Dim Sum, Taart, Gebak en Desserts, Overige typen
Beschrijving
Groot Nieuw Volledig Indisch kookboek 1381 recepten
door Mevr. J.M.J. Catenius van der Meijden
uitg van Goor zonen 11e druk
Nu men hier en zeker ook buiten ons land de voortreffelijkheid van de Indische spijzen heeft ontdekt en het oneigene van nasi goreng en sateh al niet ‘vreemder’ meer vindt dan van peper en nootmuskaat, is de vraag nog eens zo groot geworden. Maar de bereiding van de rijst en vooral ook van de toespijzen, vormen voor de Nederlands huisvrouw nog vaak een struikelblok. Geen wonder ook, want elk gerecht vereist een uitgebreide kennis niet alleen van de kruiderij, maar evenzeer van groenten, planten, vruchten en andere voortbrengselen uit de tropen.
Het is aan mevrouw Catenius voorbehouden gebleven de geheimen (want dat zijn het vaak!) van de Indische kookkunst volledig te ontwarren.
Zij dankt dit niet alleen aan haar opleiding aan het fameuze Institut International d’Alilmentation, d”Hygiène et de Cuisine in Parijs, maar bovenal aan haar eigen ervaring en onderzoekende geest. het resultaat was en boek, waarmee zij de verworven kennis volledig ter beschikking stelde van iedereen die zich de hoog geroemde, Indisch culinaire kunst wenst eigen te maken.”
door Mevr. J.M.J. Catenius van der Meijden
uitg van Goor zonen 11e druk
Nu men hier en zeker ook buiten ons land de voortreffelijkheid van de Indische spijzen heeft ontdekt en het oneigene van nasi goreng en sateh al niet ‘vreemder’ meer vindt dan van peper en nootmuskaat, is de vraag nog eens zo groot geworden. Maar de bereiding van de rijst en vooral ook van de toespijzen, vormen voor de Nederlands huisvrouw nog vaak een struikelblok. Geen wonder ook, want elk gerecht vereist een uitgebreide kennis niet alleen van de kruiderij, maar evenzeer van groenten, planten, vruchten en andere voortbrengselen uit de tropen.
Het is aan mevrouw Catenius voorbehouden gebleven de geheimen (want dat zijn het vaak!) van de Indische kookkunst volledig te ontwarren.
Zij dankt dit niet alleen aan haar opleiding aan het fameuze Institut International d’Alilmentation, d”Hygiène et de Cuisine in Parijs, maar bovenal aan haar eigen ervaring en onderzoekende geest. het resultaat was en boek, waarmee zij de verworven kennis volledig ter beschikking stelde van iedereen die zich de hoog geroemde, Indisch culinaire kunst wenst eigen te maken.”
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Mierlo
29x bekeken
2x bewaard
Sinds 18 okt '25
Advertentienummer: m2323641622
Populaire zoektermen
sterk in de keuken kookboekKookboekencon amore kookboekkookboek amsterdamse huishoudschool wanneekitchenaid kookboekoude kookboekenmargriet kookboeksophia loren kookboeklekker en simpel kookboekkookboek mielencb kookboekde lekkerste airfryer receptensandhia's receptenchinees indisch kookboekantieke kolenkachel in Kachelsbosch oplader in Fietsaccessoires | Fietsaccu'snachtwacht geborduurd in Woonaccessoires | Schilderijen, Tekeningen en Foto'spolymore in Sloependolphin zenit 10 in Zwembad-toebehorenantieke verbandtrommel in Blikkenlonely planet croatia in Reisgidsensony transistor radio in Radio'squeen live at the bowl in Dvd's | Muziek en Concertenoud kachel in Kachels