Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Type
Overige typen
Jaar (oorspr.)
2013
Eigenschappen
Gezond koken
Auteur
Veltkamp

Beschrijving

Hardcover in staat van nieuw!

Veltkamp - De chemie tussen lekker en gezond koken

Ed en Sander Veltkamp

Wat is er nu leuker en uitdagender dan met pure, natuurlijke
ingrediënten en een grote dosis creativiteit een heerlijk gerecht te
bereiden voor je familie en/of vrienden. Een feestelijk diner creëert
een speciale ambiance. Vele grote beslissingen worden genomen tijdens
een diner bij belangrijke gebeurtenissen zoals een huwelijksaanzoek, de
vorming van een regering en een belangrijke zakelijke overeenkomst.

Koken blijft altijd een kwestie van persoonlijke smaak. De gerechten in
dit kookboek behoren tot onze favorieten en de receptuur van de meeste
gerechten hebben een persoonlijke signatuur. Gerechten gaan heerlijk
samen met wijn en vice versa. Onze voorkeuren: witte wijn van de
Chardonnay druif en voor de rode wijn een Italiaanse Ripasso
(valpolicella) of een Spaanse Rioja (tempranillo). Deze wijnen hebben
een volle, ronde smaak die bij de meeste gerechten goed harmonieren.
Eten is niet alleen genieten maar voeding is ook essentieel voor onze
gezondheid. Voeding verschaft ons
de broodnodige vitamines en bouwstoffen voor ons lichaam. " Je bent wat
je eet" is geen loze kreet: de activiteit van onze erfelijke dragers,
onze genen, wordt sterk beïnvloed door onze voeding. De aard van het
voedsel dat wij eten heeft een directe invloed op onze gezondheid.
Veel is reeds bekend over de effecten van lipiden, koolhydraten en
het rijke palet aan voedingsingrediënten op onze gezondheid. In dit kookboek beschrijven wij 40 gerechten en belichten wij de relatie van 40 voedingsingrediënten
met gezondheid. Ieder mens is uniek door zijn/haar persoonlijke
combinatie van erfelijke eigenschappen. Sommige mensen zullen een aanleg
hebben voor een allergie of een intolerantie voor specifieke
voedingsstoffen en/of meer aanleg hebben voor risico's op ziekten dan
anderen. Tegenwoordig kan het persoonlijk DNA profiel worden vastgesteld
en worden bepaald of men aanleg heeft voor bijvoorbeeld hoge bloeddruk
of hoog cholesterol. Het onderzoek naar de relatie tussen voeding,
erfelijke aanleg en gezondheid is daarmee in een stroomversnelling
gekomen. Dit kookboek is bedoeld voor iedereen die van
lekker eten houdt en plezier heeft in koken want het kookproces van
voorbereiding en opdienen is, evenals het smullen van het
gerecht, puur genieten! Alle recepten in dit boek zijn gebaseerd op een
aantal van vier personen. Het is voor ons een enorm plezier om onze
passie voor koken middels dit boek met jullie te delen. aldus Ed & Sander Veltkamp (vader en zoon)

505 gram
2013
96 pagina's

kijk ook eens naar mijn andere advertenties
afhalen aan de deur mogelijk
verzenden met PostNL 4,25
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Enkhuizen
11x bekeken
0x bewaard
Sinds 19 okt '25
Advertentienummer: m2324219720