Entartete Musik Verboden muziek onder het nazi-bewind

€ 15,00
Verzenden
Verzenden voor € 4,25
150sinds 25 mei. '24, 19:35
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
OnderwerpAlgemeen
Jaar (oorspr.)2014

Beschrijving

Tussen 1933 en 1945 zijn complete bevolkingsgroepen van de aardbodem verdwenen. Onder hen ontelbaar veel uitvoerende en scheppende musici. De namen die we onthouden hebben, die we nog kennen of weer hebben leren kennen, vormen slechts een klein deel van wat verloren is gegaan.

Een themaproject over 'entartete Musik', zoals Jan Zekveld voor de Zaterdagmatinee in samenwerking met Michael Haas over meerdere series in het seizoen 2004-2005 geprogrammeerd heeft, is de aanleiding voor een boek over dat thema in het Nederlands. Vooraanstaande auteurs als Michael von der Linn, Christopher Hailey, Michael Haas, Albrecht Dümling, Susan Cook, Hartmuth Krones, Emanuel Overbeeke en Leo Samama besteden aandacht aan wat Entartete Musik is, hoe de nazi's met de door hen verboden muziek en uitgebannen musici om zijn gegaan, wat er in Centraal-Europa aan voorafging en wat er na de oorlog met de als 'entartet' bestempelde muziek en hun scheppers gebeurd is.

Het verhaal over de 'entartete Musik' betreft ook de mensen die haar maakten, uitvoerden, ervan leefden. Duizenden musici werden na 1933 door de nieuwe wetten en verordeningen van het nazi-bewind getroffen, gedwongen te emigreren, beknot in hun mogelijkheden, maar ook gevangen gezet en tenslotte vermoord. Binnen een enkele generatie had het culturele hart van Centraal-Europa een totaal ander aanzien gekregen. Na de oorlog kon slechts een fractie van wat voorheen was, hersteld worden.

Taal Nederlands
Bindwijze Paperback
Druk1 2004
Afmeting: 24,1 x 16,3 x 1,4 cm
Aantal pagina's 200 pagina's
Amsterdam University Press Salome
Onder redatie van E Overbeeke L Samama


boek in goede staat . wat gebruikssporen omslag
Advertentienummer: m2119012804