Een culinaire wereldreis
Beschrijving
Titel: Een culinaire wereldreis
Schrijver: Allegra Mcevedy
Bindingswijze: Hardcover
EAN: 9789048308774
Conditie: Goed
Let op: Hieronder staat een algemene beschrijving van hoe wij onze conditietypes classificeren. Als u een nauwkeuriger beeld wilt of specifieke vragen heeft, stuur ons dan een bericht en we kijken het graag voor u na.
Conditie-omschrijvingen:
- Als Nieuw: Nauwelijks gebruikssporen, bijna als nieuw.
- Goed: Kan lichte gebruikssporen vertonen, zoals wat verkleuring of een naam op de schutbladen, maar doorgaans geen onderstrepingen of aantekeningen in de tekst.
- Redelijk: Boek in redelijke staat. Kan gebruikssporen vertonen, zoals verkleuring, leesvouwen in de rug, onderstrepingen, aantekeningen, lichte vervuiling aan de randen, ezelsoren of een kromme rug.
- Nieuw: Boek is nieuw.
Beschrijving:
In meer dan 120 gerechten de wereld rond
Chef-kok en kookboekenauteur Allegra McEvedy brengt van elke reis die ze maakt behalve exotische recepten nog een bijzonder souvenir mee naar huis: een mes.
Vermakelijke anekdotes over de zoektocht en aanschaf van de messen lopen als een rode draad door dit boek. Centraal staan uiteraard de recepten: 123 verrassende én bruikbare ideeën voor soepen, salades, snacks, hoofdgerechten met en zonder vlees en vis, nagerechten en gebak uit negentien verschillende landen, waaronder Brazilië, Japan, Turkije, Cuba, Mexico, Zuid-Afrika en Malawi.
EEN STIJLVOL KOOK- EN REISBOEK IN RETROSTIJL
Als kind werd ze al door haar vader, een historicus, op sleeptouw genomen naar allerlei verschillende landen. Haar ouders raadden haar aan een dagboek bij te houden, maar al voor haar tiende was het al duidelijk dat Allegra niet bijster geïnteresseerd was in al die vreemde culturen. Ze schreef vooral over dat aspect van de vakantie dat haar het meest fascineerde: al dat onbekende eten dat ze zag en proefde. De jaren gingen voorbij en wat begon als een gewoon dagboek werd haar 'Food Diary', het verslag en de lijstjes van een rondreizende chef-kok - ingrediënten, gerechten en alles wat bij de bereiding kwam kijken dat haar maar enigszins boeide. McEvedy is medeoprichter van de inmiddels beroemde restaurantketen Leon. In 2008 waren ze winnaar van het Best Restaurant Concept.
Als professioneel chef-kok heeft Allegra een gezonde fascinatie voor het gereedschap dat nodig is in de keuken, en ze besloot uit elk land waar ze at een mes mee te nemen dat het land en de keuken typeerde. Volgens Allegra illustreert de schoonheid van een mes het culinaire karakter van een stad of land, van een esthetisch ontworpen Scandinavisch visfileermes tot een elegant maar meedogenloos mes uit Japan.
'Door dit soort boeken krijg je trek in dingen waarvan je niet eens wist dat je ze lekker vond, uit plaatsen waar je niet elke dag komt.'
- Delicious