Herijking van de juridische opleidingen
Beschrijving
Titel: Herijking van de juridische opleidingen
Schrijver: Margreet Ahsmann
Bindingswijze: Paperback
EAN: 9789013150209
Conditie: Goed
Let op: Hieronder staat een algemene beschrijving van hoe wij onze conditietypes classificeren. Als u een nauwkeuriger beeld wilt of specifieke vragen heeft, stuur ons dan een bericht en we kijken het graag voor u na.
Conditie-omschrijvingen:
- Als Nieuw: Nauwelijks gebruikssporen, bijna als nieuw.
- Goed: Kan lichte gebruikssporen vertonen, zoals wat verkleuring of een naam op de schutbladen, maar doorgaans geen onderstrepingen of aantekeningen in de tekst.
- Redelijk: Boek in redelijke staat. Kan gebruikssporen vertonen, zoals verkleuring, leesvouwen in de rug, onderstrepingen, aantekeningen, lichte vervuiling aan de randen, ezelsoren of een kromme rug.
- Nieuw: Boek is nieuw.
Beschrijving:
Hoe zouden de juridische opleidingen er in de toekomst uit moeten zien? Volgt de ideale opzet een Europees of toch Nederlands perspectief? En hoe zou de huidige wetgeving en rechtspraak zich moeten ontwikkelen? In deze titel vindt u prikkelende preadviezen van vooraanstaande juristen omtrent dit belangrijke thema. Hoe moeten de juridische opleidingen er in de toekomst uitzien? Dient nog wel vast te worden gehouden aan de eis van het #civiel effect#? Of vormt het civiel effect juist een belemmering voor een evenwichtige opleiding tot "basisjurist"? Dit is slechts een greep uit de vragen die zweven rondom de toekomst van juridische opleidingen. In Herijking van de juridische opleidingen komen al deze vragen aan bod. Vanuit eigen perspectief hebben enkele vooraanstaande juristen hun preadviezen op papier gezet. Hierbij nemen zij het liefst een enigszins visionair, prikkelend # mogelijk provocerend # standpunt in. De preadviseurs zijn: Margreet Ahsmann, Hanny Elzinga, Karel Kraan, Bert Niemeijer, Freek Schols, Birgit Snijder-Kuipers, Jonathan Soeharno en Jaap Winter. Deze uitgave biedt iedere jurist inspirerende aanknopingspunten om mee te debatteren over dit zeer belangrijke thema. De preadviezen ontvouwen zich rondom de zwakke en sterke punten van de huidige juridische opleidingen. Ze hebben zowel betrekking op de initiële fase als op de postinitiële fase. Vele vraagstukken worden op de pijnbank gelegd. Denk aan vragen als: moeten opleidingen bijvoorbeeld worden opgezet vanuit een Nederlands Perspectief, waarin ook Europese (en/of internationale) invloeden worden meegenomen? In hoeverre moeten de initiële juridische opleidingen ruimte bieden voor differentiatie en specialisatie? En in welke mate moet aandacht worden gegeven aan vaardigheden, beroepsattitude en beroepsethiek? Deze uitgave biedt een uiterst nuttige bron van informatie voor iedere jurist in Nederland. Maar ook onder andere onderwijskundigen, beleidsmakers en diverse onderwijsinstellingen profiteren ruimschoots van de perspectieven in deze bundel.