De revolutie van de hoop (Erich Fromm)
Kenmerken
Beschrijving
De revolutie van de hoop (Erich Fromm)
De revolutie van de hoop naar de humanisering van de technologische samenleving
De definitie van kracht volgens Erich Fromm komt voor in een aantal van zijn meest opmerkelijke werken. Een van deze werken, de meest interessante, was De Revolutie van de Hoop.
In dit boek sprak hij over de noodzaak om activisten van de mensheid te worden. Mensen die in staat zijn waarden op te eisen die de risico’s van de samenleving van het technologische tijdperk uitdagen.
Om dit perspectief te begrijpen, moeten we de dingen in context plaatsen. Erich Fromm werd in 1934 gedwongen Duitsland te ontvluchten nadat de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP) de macht had overgenomen. Veel van zijn perspectief is geworteld in de gruwel en zinloosheid van de Tweede Wereldoorlog.
Later emigreerde hij naar de Verenigde Staten, waar hij meerdere vredesbewegingen leidde, in opstand kwam tegen de oorlog in Vietnam en zichzelf een idealist van een radicale en humanistische vorm van socialisme noemde.
Een groot deel van zijn leven was hij teleurgesteld in het soort samenleving waarin hij had geleefd. Eerst in Duitsland in de jaren dertig en later in de Verenigde Staten tijdens het Nixon-tijdperk.
Daarom spoort hij mensen in zijn boek De Revolutie van de Hoop tot een individuele transformatie. Een transformatie die een paradigmaverschuiving zou veroorzaken in onze technologische samenleving. Een van die veranderingen was gebaseerd op het belang om te leren sterk te zijn.
Op de tweesprong
Hoop
Waar bevinden wij ons thans en waar gaan we naar heen?
Mens-zijn, wat betekent dat?
Naar een humanisering van de technologische samenleving
Zal het ons lukken?
Paperback, 176 pag.
Uitg. Bijleveld, 1968
ISBN 9061315603
· Alleen verzenden, niet ophalen
· Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
· Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
· Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd