Roelina Dijk - Veilig voedsel

Bieden
Ophalen of Verzenden
340sinds 17 jan. '24, 14:53
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
Jaar (oorspr.)2014
AuteurRoelina Dijk
Productnummer (ISBN)9789462363946

Beschrijving

Ondertitel: microbiologische principes, chemische en fysische factoren

Taal: Nederlands; Vlaams

De vraag naar veilig voedsel is groot. Jaarlijks worden 680.000 mensen ziek door het eten van besmet voedsel. Daarom is het waarborgen van veilig voedsel belangrijk op alle plaatsen waar met voedsel wordt gewerkt. Denk aan cateraars, groot- en instellingskeukens, restaurants en de levensmiddelen producerende bedrijven. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat voedingsmiddelen hun gezondheid niet in gevaar brengt.
Dit boek geeft inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel. De microbiologische kant komt uitgebreid aan bod met onderwerpen als: groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergiftiging, pathogenen, reiniging en desinfectie en de omgang met voedselveiligheidssystemen. Verder worden de belangrijkste chemische factoren besproken (waaronder natuurlijke gifstoffen en bestrijdingsmiddelen) en de mogelijke fysieke verontreinigingen zoals glasscherven en bot- en houtsplinters...
Advertentienummer: m2070455246