Leuke korte broeken maat 158Bieden
Roelina Dijk - Veilig voedsel
Bieden
Ophalen of Verzenden
340sinds 17 jan. '24, 14:53
Kenmerken
ConditieZo goed als nieuw
Jaar (oorspr.)2014
AuteurRoelina Dijk
Productnummer (ISBN)9789462363946
Beschrijving
Ondertitel: microbiologische principes, chemische en fysische factoren
Taal: Nederlands; Vlaams
De vraag naar veilig voedsel is groot. Jaarlijks worden 680.000 mensen ziek door het eten van besmet voedsel. Daarom is het waarborgen van veilig voedsel belangrijk op alle plaatsen waar met voedsel wordt gewerkt. Denk aan cateraars, groot- en instellingskeukens, restaurants en de levensmiddelen producerende bedrijven. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat voedingsmiddelen hun gezondheid niet in gevaar brengt.
Dit boek geeft inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel. De microbiologische kant komt uitgebreid aan bod met onderwerpen als: groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergiftiging, pathogenen, reiniging en desinfectie en de omgang met voedselveiligheidssystemen. Verder worden de belangrijkste chemische factoren besproken (waaronder natuurlijke gifstoffen en bestrijdingsmiddelen) en de mogelijke fysieke verontreinigingen zoals glasscherven en bot- en houtsplinters...
Taal: Nederlands; Vlaams
De vraag naar veilig voedsel is groot. Jaarlijks worden 680.000 mensen ziek door het eten van besmet voedsel. Daarom is het waarborgen van veilig voedsel belangrijk op alle plaatsen waar met voedsel wordt gewerkt. Denk aan cateraars, groot- en instellingskeukens, restaurants en de levensmiddelen producerende bedrijven. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat voedingsmiddelen hun gezondheid niet in gevaar brengt.
Dit boek geeft inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel. De microbiologische kant komt uitgebreid aan bod met onderwerpen als: groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergiftiging, pathogenen, reiniging en desinfectie en de omgang met voedselveiligheidssystemen. Verder worden de belangrijkste chemische factoren besproken (waaronder natuurlijke gifstoffen en bestrijdingsmiddelen) en de mogelijke fysieke verontreinigingen zoals glasscherven en bot- en houtsplinters...
Advertentienummer: m2070455246
Populaire zoektermen
medicijnen in WetenschapWetenschap in Boekenforensische in Wetenschapgoederenrecht pitlo in Wetenschapnatuur en techniek in Wetenschapveilig voedsel boekons voedselvoedsel drogen in Boekenveilig leren lezen boekjesveilig bevallenwetenschap in beeldveilig en vlotachter de dijkvoedsel als medicijnkiki van dijktoyota antennerood katoen garenautos van veenstraachterklep peugeot 205vogels mill