Taal: Nederlands; Vlaams
Aantal pagina's: 452
Contributors: Anne Wipkink; Niki Doornink; Sandra Beijer; Jeanne Vogel
Eten doen wij allemaal. Goede voeding met de juiste hoeveelheid energie en voedingsstoffen is nodig om in leven te blijven en de voedingstoestand in balans te houden. Maar eten heeft ook een sociale functie. Van eten kun je genieten, en de maaltijd is een moment van rust en gezelligheid. Maar juist de dagelijkse maaltijd is voor veel kankerpatiënten eerder een last dan een genoegen, omdat kanker en de behandeling ervan vaak leidt tot aanzienlijke en specifieke voedingsproblemen.
Dit handboek geeft een overzicht van de huidige kennis over voeding bij kanker, de voedingsproblematiek bij verschillende vormen van kanker en behandeling, en de mogelijkheden om via gerichte interventie goede zorg te verlenen.
Alle hoofdstukken zijn geschreven door in kanker gespecialiseerde diëtisten van ziekenhuizen en behandelcentra uit het hele land. Waar mogelijk zijn voedingsinterventies gebaseerd op uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek (evidence-based)...