Cochin kriel kuikens ZIJDEVEER bijzonder mooie kippen😍Zie omschrijving
Kippen slachten workshop/cursus - nu nog 1 plek vrij 10 mei
Zie omschrijving
5124sinds 4 nov. '19, 20:55
Kenmerken
TypeHobby of Vrije tijd, Persoonlijke ontwikkeling
Beschrijving
Wil je zelf kippen kunnen slachten of ervaren waar je eten vandaan komt?
Wil je de vrijheid hebben om kip kunnen eten waarvan jij weet wat voor leven het heeft gehad, of meer zelfvoorzienend kunnen zijn?
Dat kan ik je leren!
Deze goede en humane methode is niet alleen goed bij kippen, maar ook prima bij bv kwartels, eenden, fazanten en duiven toe te passen. Dus mocht jouw interesse daar liggen, dan ben je ook op de goede plek!
In deze workshop leer je alles wat nodig is om zelf te kunnen slachten:
Je leert wat je mag als particulier volgens de wet, welke materialen je nodig hebt, hoe om te gaan met het dier en stress/lijden te voorkomen, hoe te verdoven en te verbloeden, hoe te verwerken/anatomie, en welke verdere mogelijkheden je daarbij hebt. Daarbij is er aandacht voor hoe je zelf in dit proces staat.
Er zijn veel voordelen die zelf slachten brengt. Voor jezelf, en ook voor de dieren die geslacht worden - hoe gek dat ook klinkt. Nieuwsgierig? Al je vragen zijn welkom.
Het hele proces van verdoven, verbloeden/doden, ontweien, en dan verder verwerken wordt duidelijk verteld en voorgedaan, waarna je het goed voorbereid en goed begeleid zelf gaat doen.
En ook met spullen die praktisch iedereen in huis heeft, zodat dat wat je hier leert eenvoudig en goed zelf weer te doen is wanneer je eenmaal thuis bent. Daarvoor krijg je ook een stappenplan en een overzicht van de benodigdheden, die we beiden tijdens de workshop hebben gebruikt, om verzekerd te zijn van succes!
De workshop is uitgebreid en compleet:
Bij individueel les kun je rekenen op zeker een 3 á 3,5 uur totaal.
Bij een groepsworkshop leer je niet alleen van mij maar ook van elkaars ervaringen, en daarbij is er vaak onderling een leuke klik 😊, dus reken op zeker 4 á 5 uur.
Na de workshop weet je hoe het is om zelf te slachten en kom je met een lekker kippetje thuis!
Om je verder te sterken in wat je net hebt geleerd, krijg je naderhand ook (via mail of whatsapp):
- Een benodigdhedenlijst van alle materialen die we gebruiken zodat je weet wat je thuis nodig hebt om te slachten.
- Een stappenplan met daarin de stappen die we hebben gevolgd van het hele slachtproces overzichtelijk beschreven.
Verder is het een kwestie van zelf ervaring opdoen, en bij twijfels of vragen mag je contact opnemen.
WEET: Ook wanneer je twijfelt of je alles zult durven, of kunnen, wat betreft het doden en verwerken van de kip, deelname is zeker mogelijk: je geeft je eigen grenzen aan.
Het gaat erom dat je uit de workshop haalt wat voor jou belangrijk is en dat je er naderhand met een goed gevoel op terug kan kijken.
Mijn taak daarin is je te informeren en begeleiden, en je te helpen met onderzoeken wat/waar je grens is - en ook om die te respecteren wanneer we die duidelijk hebben.
De mogelijkheden voor deelnemen aan de workshop:
• Met enige regelmaat plaats ik hieronder nieuwe data om op in te schrijven. De eerste aanmelder voor een datum kan aangeven of dit een individuele of groepsworkshop wordt. Bij keuze voor een groepsworkshop wordt dan bij de datum aangegeven of en hoeveel plekken er nog vrij zijn.
Kun je daar niet op wachten of komen de data je niet uit, zijn eigen voorstellen ook welkom!
• Een individuele workshop is €95 (één op één les)
• Een groepsworkshop is met meerdere deelnemers:
- Deze vindt alleen doorgang bij minimaal twee aanmeldingen.
- Maximaal vier deelnemers, € 69 per persoon (meer dan 4 deelnemers kan ook, vraag even naar de mogelijkheden).
Dit is inclusief de kip, en koffie/thee en wat lekkers.
Mocht je een eigen kip mee willen nemen naar de workshop dan is dit zeker mogelijk, dit wel van tevoren melden aub!
De locatie is in Gelderswoude, vlakbij Zoetermeer/Leiden, dichtbij de A12 en de A4 en eenvoudig aan te rijden.
•••De workshop kan ook op locatie•••
Neem contact op voor meer informatie.
Bij een workshop op locatie zijn de voorrijkosten €0,50 de kilometer heen en terug bij elkaar, met een minimumbedrag van €50 en inclusief alle benodigde materialen en afvoer van het slachtafval.
Je bent van harte welkom om geheel vrijblijvend te informeren.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
GEPLANDE DATA EN TIJDEN VOOR WORKSHOPS WAAROP JE JE KUNT INSCHRIJVEN:
Zaterdag 12 april 13.00 uur - VOL
Zaterdag 10 mei 10.00 uur - nu nog 1 plek vrij
Zondag 1 juni 10.00 uur - VOL
NB:
• Wanneer er al aanmeldingen zijn voor een datum, staat erachter hoeveel plekken er nog vrij zijn.
• ZOLANG ER GEEN AANMELDING IS VOOR EEN DATUM/TIJD, IS DEZE ONDER VOORBEHOUD EN KAN DUS NOG WIJZIGEN/VERVALLEN —>als je een datum in overweging hebt, ook al is het nog niet zeker, geef dit even aan dan houd ik die datum in ieder geval op de planning, en geheel vrijblijvend (pas als je je daadwerkelijk aanmeldt als deelnemer voor die datum en de bevestiging ontvangen hebt staat het vast).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Gaat het zelf leren slachten je nog net even te ver? Als je toch graag eigen of zelf gekozen kippen wilt eten dan kan het ook dat ik ze voor je slacht.
Laat even weten wat je in gedachten hebt dan kijken we hoe of wat.
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Trefwoorden: kip, haan, hanen, hen, hennen, braden, koken, bbq, kerst, kerstdiner, diner, maaltijd, lunch, brunch, bushcraft, oud, nieuw, nieuwjaar, feest, feestdagen, pasen, duurzaam, zelfredzaam, off grid, eet, eten, biologisch, echt, eerlijk
Wil je de vrijheid hebben om kip kunnen eten waarvan jij weet wat voor leven het heeft gehad, of meer zelfvoorzienend kunnen zijn?
Dat kan ik je leren!
Deze goede en humane methode is niet alleen goed bij kippen, maar ook prima bij bv kwartels, eenden, fazanten en duiven toe te passen. Dus mocht jouw interesse daar liggen, dan ben je ook op de goede plek!
In deze workshop leer je alles wat nodig is om zelf te kunnen slachten:
Je leert wat je mag als particulier volgens de wet, welke materialen je nodig hebt, hoe om te gaan met het dier en stress/lijden te voorkomen, hoe te verdoven en te verbloeden, hoe te verwerken/anatomie, en welke verdere mogelijkheden je daarbij hebt. Daarbij is er aandacht voor hoe je zelf in dit proces staat.
Er zijn veel voordelen die zelf slachten brengt. Voor jezelf, en ook voor de dieren die geslacht worden - hoe gek dat ook klinkt. Nieuwsgierig? Al je vragen zijn welkom.
Het hele proces van verdoven, verbloeden/doden, ontweien, en dan verder verwerken wordt duidelijk verteld en voorgedaan, waarna je het goed voorbereid en goed begeleid zelf gaat doen.
En ook met spullen die praktisch iedereen in huis heeft, zodat dat wat je hier leert eenvoudig en goed zelf weer te doen is wanneer je eenmaal thuis bent. Daarvoor krijg je ook een stappenplan en een overzicht van de benodigdheden, die we beiden tijdens de workshop hebben gebruikt, om verzekerd te zijn van succes!
De workshop is uitgebreid en compleet:
Bij individueel les kun je rekenen op zeker een 3 á 3,5 uur totaal.
Bij een groepsworkshop leer je niet alleen van mij maar ook van elkaars ervaringen, en daarbij is er vaak onderling een leuke klik 😊, dus reken op zeker 4 á 5 uur.
Na de workshop weet je hoe het is om zelf te slachten en kom je met een lekker kippetje thuis!
Om je verder te sterken in wat je net hebt geleerd, krijg je naderhand ook (via mail of whatsapp):
- Een benodigdhedenlijst van alle materialen die we gebruiken zodat je weet wat je thuis nodig hebt om te slachten.
- Een stappenplan met daarin de stappen die we hebben gevolgd van het hele slachtproces overzichtelijk beschreven.
Verder is het een kwestie van zelf ervaring opdoen, en bij twijfels of vragen mag je contact opnemen.
WEET: Ook wanneer je twijfelt of je alles zult durven, of kunnen, wat betreft het doden en verwerken van de kip, deelname is zeker mogelijk: je geeft je eigen grenzen aan.
Het gaat erom dat je uit de workshop haalt wat voor jou belangrijk is en dat je er naderhand met een goed gevoel op terug kan kijken.
Mijn taak daarin is je te informeren en begeleiden, en je te helpen met onderzoeken wat/waar je grens is - en ook om die te respecteren wanneer we die duidelijk hebben.
De mogelijkheden voor deelnemen aan de workshop:
• Met enige regelmaat plaats ik hieronder nieuwe data om op in te schrijven. De eerste aanmelder voor een datum kan aangeven of dit een individuele of groepsworkshop wordt. Bij keuze voor een groepsworkshop wordt dan bij de datum aangegeven of en hoeveel plekken er nog vrij zijn.
Kun je daar niet op wachten of komen de data je niet uit, zijn eigen voorstellen ook welkom!
• Een individuele workshop is €95 (één op één les)
• Een groepsworkshop is met meerdere deelnemers:
- Deze vindt alleen doorgang bij minimaal twee aanmeldingen.
- Maximaal vier deelnemers, € 69 per persoon (meer dan 4 deelnemers kan ook, vraag even naar de mogelijkheden).
Dit is inclusief de kip, en koffie/thee en wat lekkers.
Mocht je een eigen kip mee willen nemen naar de workshop dan is dit zeker mogelijk, dit wel van tevoren melden aub!
De locatie is in Gelderswoude, vlakbij Zoetermeer/Leiden, dichtbij de A12 en de A4 en eenvoudig aan te rijden.
•••De workshop kan ook op locatie•••
Neem contact op voor meer informatie.
Bij een workshop op locatie zijn de voorrijkosten €0,50 de kilometer heen en terug bij elkaar, met een minimumbedrag van €50 en inclusief alle benodigde materialen en afvoer van het slachtafval.
Je bent van harte welkom om geheel vrijblijvend te informeren.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
GEPLANDE DATA EN TIJDEN VOOR WORKSHOPS WAAROP JE JE KUNT INSCHRIJVEN:
Zaterdag 12 april 13.00 uur - VOL
Zaterdag 10 mei 10.00 uur - nu nog 1 plek vrij
Zondag 1 juni 10.00 uur - VOL
NB:
• Wanneer er al aanmeldingen zijn voor een datum, staat erachter hoeveel plekken er nog vrij zijn.
• ZOLANG ER GEEN AANMELDING IS VOOR EEN DATUM/TIJD, IS DEZE ONDER VOORBEHOUD EN KAN DUS NOG WIJZIGEN/VERVALLEN —>als je een datum in overweging hebt, ook al is het nog niet zeker, geef dit even aan dan houd ik die datum in ieder geval op de planning, en geheel vrijblijvend (pas als je je daadwerkelijk aanmeldt als deelnemer voor die datum en de bevestiging ontvangen hebt staat het vast).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Gaat het zelf leren slachten je nog net even te ver? Als je toch graag eigen of zelf gekozen kippen wilt eten dan kan het ook dat ik ze voor je slacht.
Laat even weten wat je in gedachten hebt dan kijken we hoe of wat.
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Trefwoorden: kip, haan, hanen, hen, hennen, braden, koken, bbq, kerst, kerstdiner, diner, maaltijd, lunch, brunch, bushcraft, oud, nieuw, nieuwjaar, feest, feestdagen, pasen, duurzaam, zelfredzaam, off grid, eet, eten, biologisch, echt, eerlijk
Advertentienummer: m1477668736
Populaire zoektermen
acryl nagel cursus 1 dag rotterdamCursussen en Workshops in Diensten en Vakmensenauto huren km vrijbestelbus huren km vrij9 personenbus huren km vrijbehanger 10 euro per rolauto verhuur km vrij in Auto en Motorworkshop vlechten rotterdambus huren apeldoorn km vrijcursus in Bijles en Taalleskippen kopengratis kippen5 mei speldje10 mei 1940 in Verzamelenjordan 1 low gym redkyiipoe kibrisrc bikespeaker switchdraadstaal stoel vintagemariokart wiisauerland in Huizen en Kamerscube bankralph lauren meisje jurkbasler colbert