Van de TV Reclame | Lindt Chocolade | Groot assortiment
Beschrijving
Heeft U de TV reclame gezien?
Om het merk Lindt op een geweldige manier te beschrijven zou zijn: uilen naar Athene brengen. Maar misschien wel dit: de Zwitserse chocolatier bestaat al sinds 1845 en de eerste winkel was een kleine banketbakkerij aan de Marktgasse in Zürich. Sindsdien is er veel gebeurd en het chocolademerk Lindt ligt nu letterlijk op ieders lippen wereldwijd. Het geheime recept van Lindt is de delicaat zoete en smeltende Zwitserse chocolade, die nu de basis vormt voor talloze productideeën. Of het nu gaat om pralines, chocoladerepen of chocoladefiguren: de fijne ideeën van Lindt smelten elke dag in de mond van talloze zoetekauwen over de hele wereld.
De geschiedenis van Lindt
Het begon allemaal met de opening van de kleine zoetwarenfabriek van David Sprüngli in Zürich. Het bedrijf groeide snel dankzij de ondernemerszin en passie van Sprüngli. Sprüngli werd al snel beroemd in de chocoladewereld.
1845: snel succes
In een kleine zoetwarenwinkel aan de Marktgasse in de oude binnenstad van Zürich produceerden David Sprüngli en zijn zoon Rudolf Sprüngli-Ammann de eerste massieve chocoladereep in Duitstalig Zwitserland. Het werd meteen een succes.
1847: de eerste fabriek
Sprüngli groeide snel en opende in 1847 de Schleiftobel-fabriek in Horgen. Zodra de productie begon, was de geur van chocolade overal in de lucht voelbaar.
In de tweede helft van de 19e eeuw breidde David Sprüngli zijn bedrijf uit en begon naam te maken. Zijn twee zonen, Rudolf en Johann Rudolf, zouden uiteindelijk de controle over het bedrijf overnemen en de activa onder hen verdelen. Terwijl deze interne veranderingen plaatsvonden bij Sprüngli, had Rodolphe Lindt, zoon van een apotheker, zojuist een kleine zoetwarenfabriek geopend in Bern...
1859: een nieuwe banketbakkerij
Sprüngli opende een tweede zoetwarenwinkel op de Paradeplatz: de inmiddels beroemde Confiserie Sprüngli. Het elegante interieur werd al snel een hit bij de lokale bevolking, waardoor het een populaire ontmoetingsplek werd.
1879: de uitvinding van concheren
In het begin, kort na de opening in 1879, Lindt's Rod chocoladefabriek. Lindt & Sons produceerde alleen harde, bittere chocolade. Onverschrokken bleef Lindt experimenteren, totdat hij op een vrijdagavond, na maanden van testen, zijn fabriek verliet zonder de concheermachine uit te zetten. De machines bleven de hele nacht en het hele weekend draaien. De chocolade die Lindt maandag ontdekte, was delicaat zacht en smaakte als nooit tevoren. Chocolade is voor altijd veranderd. Dit was het begin van de onvergelijkbaar romige en wereldberoemde Lindt-chocolade.
Het hele geheim van deze romige chocolade zat in het mengsel. Door cacaoboter, cacaomassa en melkpoeder gedurende een langere periode gelijkmatig te combineren, creëerde Lindt's concheertechniek een "smeltende chocolade" die zo fijn en smaakvol was dat hij onmogelijk te weerstaan was. Het was het begin van een chocoladerevolutie. Tegenwoordig wordt concheren nog steeds gebruikt door chocolademakers over de hele wereld.
1892: de scheiding tussen de broers
Toen Rudolf Sprüngli-Ammann aftrad, verdeelde hij het bedrijf onder zijn twee zonen, Johann Rudolf en David Robert. Johann Rudolf nam de fabriek over, terwijl zijn jongere broer beide zoetwaren ontving.
1899: de geboorte van Lindt & Sprüngli
Toen Lindt in 1879 het geheim van chocolade ontdekte dat Zwitserland als een toonaangevende chocoladefabrikant categoriseerde, merkte Sprüngli het op. Zijn interesse was gewekt, hij herkende in hem een andere chocoladekenner.
Maar het duurde tot 1899 voordat de twee families elkaar ontmoetten. Johann Rudolf Sprüngli was net klaar met de bouw van een grotere fabriek in Kilchberg-Benlikon, waar nu het hoofdkantoor is gevestigd, om de productie te verhogen. In Bern begon de grote vraag naar de romige chocolade van Rodolphe Lindt de kleine, archaïsche productiefaciliteiten van Lindt onder druk te zetten.
Dus toen Sprüngli aanbood het bedrijf te kopen voor maar liefst 1,5 miljoen goudfranken - inclusief personeel en geheim recept - ging Lindt akkoord op voorwaarde dat hij nog steeds zeggenschap had over het bedrijf. Het perfecte partnerschap was geboren. Vanaf dat moment begonnen er twee entiteiten naast elkaar te bestaan: Sprüngli en Lindt & Sprüngli – of, zoals we toen officieel heetten, “Aktiengesellschaft Vereinigte Berner & Zürcher Chocoladenfabriken Lindt & Sprüngli”.
Doorzettingsvermogen ondanks moeilijkheden
Hoewel het niet zonder uitdagingen is geweest, is de nieuwe eeuw voor Lindt & Sprüngli sterk begonnen. Ondanks de Eerste Wereldoorlog bloeide de Zwitserse chocolade-industrie, waarbij Lindt & Sprüngli een belangrijke rol speelde in het succes ervan. In 1915 werd het grootste deel van onze productie naar het buitenland geëxporteerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog doorstond Lindt & Sprüngli de storm zonder concessies te doen aan de kwaliteitsnormen. Het was dankzij deze focus op kwaliteit dat aan het einde van de oorlog – toevallig ons 100-jarig jubileum – de verkoop weer snel steeg.
De jaren twintig: de eerste buitenlandse dochteronderneming
In de jaren twintig zetten Lindt & Sprüngli de eerste stappen in het buitenland door algemene agentschappen op te richten in Duitsland en de Verenigde Staten. In 1928 richtten we onze eerste dochteronderneming op in Berlijn met een erkende productiefabriek.
De jaren dertig: aanhoudende groei
Ondanks de economische crisis die de export in de jaren dertig stopzette, bleef ons netwerk groeien. De lancering van “Kirsch Sticks” in 1931 was een echt commercieel succes voor Lindt & Sprüngli en in 1932 werd in Engeland nog een dochteronderneming opgericht. Gedurende deze periode hebben we ook onze bedrijfsnaam gewijzigd van “Aktiengesellschaft Vereinigte Berner & Zürcher Chocoladenfabriken Lindt & Sprüngli” in “Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG”.
1945: 100 jaar Lindt & Sprüngli
De oorlog eindigde en we werden 100 jaar oud. Lindt & Sprüngli vierden het met een twaalfdelige reclameserie en de consumptie trok weer aan.
1949: gouden chocolade - LINDOR
In de nasleep van de oorlog wilden onze Lindt Master Chocolatiers ongelooflijke chocolade maken om het moreel van onze klanten een boost te geven. Ze gingen aan de slag, experimenteerden met recepten en verbeterden de conchetechniek totdat ze er in 1949 in slaagden chocolade zo glad te maken dat het te vergelijken was met gesmolten goud. We noemden het LINDOR. LINDOR verscheen voor het eerst als een reep romige, zachte en smaakvolle chocolade en werd pas twintig jaar later geassocieerd met in folie verpakte truffels. Bent u benieuwd naar de geschiedenis van LINDOR?
De jaren vijftig. Geluk in het buitenland
Lindt & Sprüngli groeiden exponentieel gedurende de tweede helft van de 19e eeuw en namen chocoladebedrijven over in Zwitserland en daarbuiten, waaronder Hofbauer (1994), Caffarel (1997) en Ghirardelli (1998). We hebben ook nieuwe licentieovereenkomsten gesloten in Italië, Duitsland en Frankrijk, en betreden markten in Azië en de Verenigde Staten. Het is waar wat ze zeggen: er zijn geen grenzen als het gaat om de liefde voor chocolade. Deze hervatting van de productie heeft ook geleid tot de creatie van enkele van onze meest populaire chocolaatjes.
1952: Een gelukkige verrassing - het Lindt GOUDEN KONIJN
In 1952 verscheen het Lindt GOLD RABBIT voor het eerst in de winkelschappen. Inspiré par sa fille, un Maître Chocolatier Lindt a créé un lapin en chocolat, l'a enveloppé dans une feuille d'or pour le faire briller et a attaché un ruban rouge autour du cou avec une petite cloche pour qu'il ne se perde nooit. Tegenwoordig is de Lindt GOLDEN BUNNY een musthave voor Pasen, die de komst van de lente aankondigt. Wil je het hele verhaal van het Lindt GOLD KONIJN weten?
1969: Een wereldwijde favoriet: LINDOR-hapjes
Uiteindelijk lanceerde Lindt & Sprüngli in 1969, als onderdeel van een kerstactie, de eerste LINDOR-bites verpakt in rood papier. Ze werden meteen een hit en klanten vonden het jammer om ze te zien verdwijnen zodra de feestdagen voorbij waren...
1972: In de voorhoede van chocolade-innovatie
In 1972 ontwikkelde Lindt & Sprüngli een revolutionaire nieuwe technologie in hun chocoladeproductie: het Lindt & Sprüngli Chocolate Process (LSCP). Afgezien van de conchetechniek is deze nieuwe ontwikkeling de belangrijkste in de geschiedenis van de chocoladeproductie van Lindt & Sprüngli. Door minder ruimte nodig te hebben en het tijd- en energieverbruik te verminderen, heeft LSCP bewezen een efficiëntere manier te zijn om chocolade te maken met behoud van de hoge kwaliteit.
1995: de jaren vijftig door Lindt & Sprüngli
We vierden 150 jaar Lindt met talrijke feesten in Zwitserland en in het buitenland. Twee jaar later, in 1997, lanceerde Lindt & Sprüngli Mini Pralines, het ideale geschenk om te delen met familie of vrienden.
De jaren 2000 - De toekomst van Lindt & Sprüngli
Bij Lindt & Sprüngli streven we ernaar nieuwe smaken te creëren die onze klanten inspireren, terwijl we de hoogste kwaliteit in al onze chocolaatjes behouden. Rond de eeuwwisseling zagen we de implementatie van de allernieuwste technologie, de overname van Russell Stover in de Verenigde Staten (2014) en een groot aantal heerlijke nieuwe creaties en opwindende initiatieven die ons steeds dichter bij u brengen.
2009: De Grand Slam
In 2009 werd de Zwitserse wereldtenniskampioen Roger Federer onze merkambassadeur. In hetzelfde jaar breidden we ons netwerk van Lindt & Sprüngli-winkels over de hele wereld uit, waardoor Lindt-chocolade toegankelijk werd voor een breder publiek.
2011: De magie van Lindt Kerstmis
De Lindt BEAR werd in 2011 gelanceerd om nog meer magie toe te voegen tijdens de feestdagen.
2013: Geef in ruil
In 2013 richtte Lindt & Sprüngli de Lindt Cocoa Foundation op om de sociale en ecologische omgeving van de chocoladeproductie te beschermen. Door duurzame landbouw te garanderen, vormt de Lindt Cocoa Foundation een aanvulling op bestaande inspanningen om de levens- en werkomstandigheden van cacaoboeren te verbeteren.
2020: Het genot van chocolade
Om zijn 175-jarig jubileum te vieren opent Lindt & Sprüngli in september 2020 de deuren van zijn Maison du Chocolat, een museum en een chocoladefabriek tegelijk. Gelegen op het hoofdkantoor van Kilchberg, zal het interactieve tentoonstellingen huisvesten, een onderzoekscentrum en productiefaciliteiten, 's werelds grootste chocoladefabriek, een café en een chocoladefabriek die speciaal zijn ontworpen voor banketlessen. Het museum krijgt ook een van de grootste chocoladefonteinen ter wereld!
Tegenwoordig is Lindt & Sprüngli over de hele wereld een begrip dat geluk, kwaliteit en zachtheid oproept. We zijn wereldleider in hoogwaardige chocolade en zijn gevestigd in meer dan 120 landen met productieateliers in de Verenigde Staten en Europa. Ondanks onze groei is Lindt & Sprüngli nog steeds een lokaal bedrijf. De Zwitsers blijven onze grootste kampioenen, waarbij elke burger gemiddeld één Lindor-hap per dag consumeert.
Ontdek de chocolade van Lindt