Professionele Leica Rugby 620 Roterende Bouwlaser Actie Set

€ 1.075,00
Ophalen of Verzenden
97610sinds 3 okt. '19, 10:57
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw

Beschrijving

Leica Rugby 620 Bouwlaser Set

Leica Set, nu als deal voor maar €1075,00 excl. BTW (€1300,75 incl. BTW)

De Leica Rugby 620 is een erg betrouwbare en nauwkeurige bouwlaser. Deze laser is ontworpen voor horizontaal gebruik en is in twee assen in afschot te stellen. De Rugby 620 is erg gebruiksvriendelijk en is al te gebruiken na één druk op de knop. Tevens wordt een werkduur van +/- 40 uur gegarandeerd door de meegeleverd Li-Ion accu. Om de Leica Rugby 620 set compleet te maken, wordt er door TOP-Bouwlaser een statief en baak bij geleverd.

- Universeel aluminium statief 160cm
- Laserbaak met snelspanklem
- Laser afstandsmeter 60m

Gebruiksvriendelijk:
Eenvoudig met één knop te bedienen. Dit voorkomt eventuele fouten. Zet de Rugby 620 op een statief druk op de knop en de bouwlaser begint zichzelf direct te nivelleren. Wanneer de laser gaat roteren is deze klaar voor gebruik. Zeer betrouwbaar en professioneel.

Werkbereik van 1100 meter:

In combinatie met de meegeleverde ontvanger Leica Rod Eye 140 heeft deze bouwlaser van Leica een werkbereik van 1100 meter. Door het ruime werkbereik van deze Leica Rugby 620 van TOP-Bouwlaser.nl hoeft de bouwlaser minder vaak verplaatst te worden. Dit scheelt tijd en daarmee geld. Door het grote werkbereik kan met één bouwlaser gewerkt worden terwijl meerdere personen (ontvangers) op verschillende locaties binnen een project werken.

TILT functie:
De TILT functie is een veiligheidsfunctie. De TILT functie wordt automatisch na 1 minuut ingeschakeld. Wanneer de Leica Rugby 620 in TILT staat, betekent dit dat de bouwlaser automatisch stopt met draaien op het moment dat de bouwlaser bewogen of aangestoten wordt. Omdat hierna de bouwlaser niet meer op de zelfde positie zou kunnen staan, zouden meetfouten kunnen ontstaan wanneer deze weer nivelleert en gaat draaien. Wanneer in TILT stand de Leica Rugby 620 uitschakelt, weet de gebruiker dus dat de bouwlaser is bewogen en kunnen zo meetfouten voorkomen worden.

Halfautomatische afschot functie:
Deze Leica Rugby 620 is in een halfautomatisch afschot te stellen. Halfautomatisch houdt in dat de één as in afschot gezet kan worden, terwijl de andere genivelleerd blijft. Het grote voordeel is dat wanneer de Leica rugby 620 bewogen wordt, de as automatisch nivelleert. Nog een groot voordeel is dat de genivelleerde as ook overschakelt naar de TILT functie. Deze TILT functie wordt automatisch ingeschakeld. Wanneer de bouwlaser hevig wordt bewogen of tegen aangestoten, schiet de bouwlaser in TILT en stopt deze met draaien. De gebruiker weet hierdoor dat de Leica Rugby 620 bewogen is en kan zo meetfouten voorkomen.

Dubbel afschot functie:
Bij de Leica Rugby 620 kan zowel de X als de Y-as kan in een afschot gesteld worden. Beide assen kunnen ook tegelijkertijd in afschot gezet worden. Dit noemen we dubbel afschot. Dubbel afschot wordt bijvoorbeeld gebruikt bij afwatering van een parkeerplaats. Waar de parkeerplaats in totaal bijvoorbeeld 3% afschot heeft naar de wegkant, moet de andere kant bijvoorbeeld 5% op afschot naar de afwatering. Deze afschot functie is dus ideaal bij het onder afschot leggen van o.a. straatwerk. Met de Leica Rugby 620 kan een afschot gemaakt worden tot 8%. Dit kan in zowel de X-as als de Y-as.

Super nauwkeurige bouwlaser:
Omdat de Leica Rugby 620 van hoge kwaliteit is, kan een hoge nauwkeurigheid gegarandeerd worden. Dat is ideaal bij toepassing met grote afstand. Voor nauwkeurige toepassingen is deze Rugby 620 van TOP-Bouwlaser.nl de perfecte bouwlaser. Door zijn maximale afwijking van 0,5 millimeter op 10 meter valt deze bouwlaser in de nauwkeurigste klasse.

Li-Ion accu:
Met de meegeleverde Li-Ion accu kan gemakkelijk een werktijd van 40 uur gehaald worden. Ook gaat de Li-Ion accu gemiddeld 4x langer mee dat een gewone NiMH accu. Een ander groot voordeel van Li-Ion is de werktemperatuur. In koude omstandigheden gaat de batterijduur van een gewone NiMH accu met de helft achteruit. Bij Li-Ion blijft de batterijduur hetzelfde ongeacht hoe koud het is. Deze Rugby is voorzien van een Li-Ion accupack van 4,8 Ah.

MM Ontvanger Rod Eye 160 (optioneel) (+€49,00):
Standaard wordt de Lecia Rugby 620 bouwlaser bij TOP-Bouwlaser.nl geleverd met een Rod Eye 140 ontvanger met groot ontvangst venster. Met deze ontvanger kan een werkbereik van 1100 meter behaalt worden. Het is mogelijk deze bouwlaser set te bestellen in combinatie met een mm ontvanger in plaats van de standaard Rod Eye 140 ontvanger. Met de Leica Rod Eye 160 mm ontvanger kan het hoogteverschil naar het nul-punt in millimeters worden afgelezen op het LCD van de handontvanger. Hierdoor kunnen makkelijk en snel hoogteverschillen gezien worden.

Complete set:
Met het aluminium buitenstatief tot 160cm en de laserbaak met snelspanklem is deze set compleet. Wij van TOP-Bouwlaser.nl leveren deze bouwlaser helemaal compleet. Omdat een bouwlaser altijd op een statief hoort te staan is het verstandig om een juist statief te gebruiken bij een bouwlaser. Verschillende toepassingen vergen verschillende statieven. Bij onze set wordt een standaard statief van aluminium met een hoogte tot 160cm geleverd.

Extra Li-Ion accu of batterijhouder
Wij van TOP-Bouwlaser.nl bieden de mogelijkheid om deze Leica Rugby 610 te bestellen met een extra Li-Ion accu. Standaard wordt er één Li-Ion accu meegeleverd. In sommige situaties kan het zijn dat een extra reserve accu ideaal is en voorkomt dat het werk stil komt te liggen. Voor slechts €99,00 excl. BTW kunt u een extra Leica A600 Li-Ion accu bijbestellen. Ook bieden we de mogelijkheid een batterijhouder mee te bestellen. Deze batterijhouder kan voorzien worden van 4 D-cel alkaline batterijen. Hierdoor kan met de bouwlaser gewerkt blijven worden wanneer de accu leeg is en geen oplaadmogelijkheid is. De Batterijhouder kan gewoon in de koffer gestopt worden om als reserve te houden. Deze Batterijhouder kan er optioneel bij gekozen worden voor slechts €29,00 excl. BTW. Voor slecht €10,00 meer voorzien we de batterijhouder direct met hoge kwaliteit D-cell batterijen van het merk Ansmann.

AFSTANDSMETER t.w.v. €99,00 (GRATIS):
Nu tijdelijk als introductie actie geleverd met een gratis laser afstandsmeter! Deze onmisbare, compacte en uitgebreide afstandsmeter meet met gemak afstanden tot 60 meter.

Calibratierapport:
Alle bouwlasers die bij TOP-Bouwlaser.nl besteld worden zijn voorzien van een eigen calibratierapport en calibratiesticker. Voordat een bouwlaser wordt verstuurd, wordt deze eerst volledig gecontroleerd en gecalibreerd op onze eigen meetbaan in Zeewolde.

Garantie:
Op de Leica Rugby 620 zit 3 jaar garantie en levenslange garantie op materiaalfouten. Leica garandeert dat het materiaal wat gebruikt is voor deze bouwlaser van dusdanige kwaliteit is dat dit levenslang mee kan gaan. Dit geld natuurlijk niet op splijtbare onderdelen maar wel op bijvoorbeeld de kap. Wanneer na bijvoorbeeld 20 jaar er een scheur in de kap ontstaat door uitdroging door de zon zal Leica dit kosteloos vervangen. Leica laat hiermee zien dat enkel materialen van de beste kwaliteit gebruikt worden.

Specificaties:
Nauwkeurigheid: 0,5 mm / 10 meter
Werkbereik Ø (ontvanger): 1100 meter*
Bereik (ontvanger): 550 meter*
Bereik (zicht): 15 meter* (alleen binnen)
Zelfnivellerend: Ja
Nivelleerbereik: ± 5°
Mechanisme: Servomotoren
Functies: Horizontaal, Afschot
Veiligheid functies: Buiten bereik waarschuwing, TILT
Afschot: 8% in X-as en 8% in Y-as
Afschot mechanisme: Half automatisch
Afschot invoer: Manueel
Totaal afschot: 10% (totaal van de twee assen)
Loodlijn: -
Rotatiesnelheid: 600 tpm
Laserdiode: Klasse 1, 635nm, Rood
Bescherming: IP67
Werkduur: 40 uur*
Voeding: Li-Ion Accu
Oplaadbaar: Ja
Netstroomaansluiting: Ja
Werktemperatuur: -20°C tot +50°C
Gewicht: 2,4 kg
Aansluiting: 5/8"
Afmetingen LxBxH: 212 x 239 x 192 mm
Garantie: 3 Jaar

*in de meest gunstige omstandigheden


Leveromvang:
- Leica Rugby 620
- Calibratierapport
- Ontvanger Rod Eye 140 met baakklem
- Accu Li-Ion
- Oplader
- Koffer
- Universeel statief 160cm
- TOP Laser Laserbaak
- Laser afstandsmeter 60M

Advertentienummer: a1304882039