Molen de Hoop Pikante Kaas Broodmix 500gr

€ 4,89
Verzenden
Verzenden voor € 5,99
180sinds 22 nov. '23, 16:22
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw

Beschrijving

Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis

Molen de Hoop Pikante Kaas Broodmix 500gr
Mix voor wit tarwebrood
Een heerlijk brood maken voor het ontbijt, de lunch of brunch? Probeer dan eens deze Molen de Hoop Pikante Kaas Broodmix. De mix heeft een heerlijke smaak van pikante kaas, 'om je vingers bij af te likken'. Om het brood helemaal af te maken kun je er nog wat extra kaas overheen raspen. 

Recept broodbakmachine
500 gram mix, 5 gram droge gist en ± 290 gram (cc) water.
Bakprogamma: normaal (2 - 3 uur).

Recept bolletjes
500 gram mix, ± 250 gram (cc) water en 7 gram droge gist.

Werkwijze
1. Na het kneden een bol vormen en 20 minuten laten rijzen.
2. Verdelen in 16 stukjes en daar bolletjes van maken en op de bakplaat plaatsen.
3. 60 minuten laten rijzen.
4. Bakken bij 230°C. in ± 18 min.

Brood bakken in de oven 
Houd de ingrediënten/verhoudingen aan van het recept voor het broodbakken met broodbakmachine (zie hierboven).

1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur (20-25C) zijn, anders deze berekening toepassen: 3x de gewenste deegtemperatuur minus meeltemperatuur, minus ruimtetemperatuur = watertemperatuur.
2. Maak van het meel, de gist en het water (in het begin niet al het water) een deegbal.
3. Dan eventueel de margarine toevoegen (als het op het recept staat).
4. Nu het deeg goed kneden, bijv. door met je handpalm het deeg op het aanrecht uit elkaar wrijven, samenvoegen, wrijven enz. Liefst niet op een RVS-aanrecht want dit maakt het deeg weer koud. Kies eventueel een houten plank die je op het aanrecht legt.
5. De kneedtijd hangt af van jouw kneedervaring, maar deze zal minimaal 5-10 minuten zijn. Met een sterke keukenmachine kun je ook kneden.
6. Het deeg is goed wanneer het elastisch, ‘droog’ en glad is. Door een stukje deeg langzaam uit elkaar te trekken (met wat bloem aan je vingers) kun je een heel dun doorzichtig vliesje trekken. Als dit zo is, dan is het deeg voldoende gekneed.
7. Maak nu van dit deeg een mooie strakke bol (opbollen) met een mooie gladde huid en laat deze ± 30 min. rijzen op een warme plek (20-25C.) Tijdens alle rijzen het deeg afdekken met plastic of een iets vochtige theedoek om kou, tocht en/of uitdroging van de buitenkant van het deeg te voorkomen.
8. Druk na 30 min deze bol of punt plat, of rol deze met een ronde stok uiteen zodat deze 2 x de lengte van het broodbakblik krijgt. Vouw nu een voor een de uiteinden naar binnen, zodat 1 x de lengte van het broodbakblik overblijft. Rol dan het deegstuk weer van boven naar beneden strak op en leg het in het bakblik met de slotnaad onderin het broodbakblik.
9. Laat het deeg weer ± 40 min. rijzen en plaats het dan in een voorverwarmde oven van 200C/220C. Tijdens het in de oven plaatsen ook wat water op de bodemplaat van de oven spuiten om stoom te krijgen en de deur weer snel sluiten.
10. Na 35-40 min. dient het brood gaar te zijn met rondom een mooie goudbruine kleur. Is dit niet het geval, dan de volgende keer het brood hoger of lager in de oven plaatsen of de oventemp. aanpassen.
11. Het brood direct uit het broodbakblik halen wanneer het uit de oven komt en uit laten wasemen.
12. Je vers gebakken brood is gaar wanneer het ‘hol’ klinkt als je erop klopt.

Over Molen de Hoop
Molen De Hoop is een hoge windmolen die in 1850 is gebouwd door H.B Meyer en 2jaar later werd overgenomen door de familie Pijnappel. Zodoende is de molenjarenlang in het bezit geweest van deze familie.  Sinds september 2014 hebbenJan en zijn echtgenote Henriëtte het inmiddels gegroeide bedrijfGrutterij-Molen “De Hoop” Oud-Zevenaar overgedragen aan de huidige beheerders:Frits en Maaike Botter. Frits is de molenaar en houdt de administratie bij,terwijl Maaike de grutterij runt en de inkoop van luxe- en geschenkartikelenregelt. Het is hard werken, maar gelukkig voelt het voor de familie meer alseen hobby. Samen zorgen ze ervoor dat de molen blijft draaien.

Molen de Hoop levert grondstoffen, zoals meel en bloem maarook broodmixen en cakemixen van hoogwaardige kwaliteit. Het is dan ook niet gekdat deze producten erg populair zijn onder de hobby- en thuisbakkers die bij Baktotaal bestellen.

Ingrediënten
Tarwe
bloem, maisgries (geøtrudeerd), zonnebloempitten, maismeel, tarwegluten, kaaspoeder (melk), plantaardige olie (raapzaad), bakkerszout, tomatenpoeder, dextrose, plantaardige olie (sesam, specerijen, zout, geheel gehard plantaardig vet (palm), kruiden en specerijen (paprikapoeder), knoflook, ui, enzymen (tarwe), paprikaextract, emulgator(E472e), meelverbeteraar(E300, E920). Dit product wordt geproduceerd in een bedrijf waar ook glutenbevattende granen, noten, sesamzaad en melk worden verwerkt.
Voor de allergenen, zie vet gedrukte ingrediënten. 

Voedingswaarde per 100 gram
Energie: 1576 kJ / 377 kcal
Vetten: 8 g
waarvan verzadigd: 2 g
Koolhydraten: 60 g
waarvan suikers: 2 g
Vezels: 3 g
Eiwit: 14 g
Zout: 1.6 g

Specificaties

  • Inhoud: 500 gram
  • Smaak: pikante kaas



Naast deze aanbiedingen heeft Baktotaal het grootste assortiment taartdecoratie online. Met meer dan 10.000 bakartikelen is Baktotaal de grootste bakwinkel online!


-Voor 22:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
-Keuze uit meer dan 10.000 artikelen.
-Veilig vooraf én achteraf betalen.
-Niet goed, geld terug!


Klik voor meer informatie op onderstaande link:

Advertentienummer: a1495204783