Roggebloem 00 (25 kg)
Kenmerken
Beschrijving
Roggebloem 00 (25 kg)
Roggebloem 00 is een roggebloem, gewonnen door het reinigen, malen en zeven van kwalititeitsrogge. Roggebloem 00 wordt vaak gebruikt voor de bereiding van ontbijtkoek. Roggebloem is gewonnen door het reinigen, malen en zeven van tarwekorrels
Wat heb je nodig voor het maken van het gronddeeg voor de ontbijtkoek?
Roggebloem 00 100%
Koekzoet 80%
Oude koek 10%
Water ca. 45%
Werkwijze:
- Breng koekzoet, oude koek en water aan de kook.
- Kooksel door de gezeefde roggebloem draaien tot een soepel samenhangend gronddeeg.
- Deegtemperatuur ca. 65°C
- Gronddeeg op platen uitdrukken en af laten koelen.
- Dun afstrijken met olie.
- Afgekoeld deeg afdekken om uitdroging te voorkomen.
- Deegrust 24 uur op 10 - 15°C
Voor het bakken van de ontbijtkoek heb je nodig:
Gronddeeg 100%
Koekzoet 15%
Koekkruiden 1,5%
Azijn 1%
Karam 1%
Vulkaan 0,6%
Bakken:
- Gronddeeg, koekzoet en azijn mengen.
- Gezeefde koekkruiden goed doordraaien.
- Gezeefde Karam en Vulkaan goed doordraaien.
- Alles mengen tot een homogeen deeg, niet te lang. (Goed bijkrabben met natte krabber).
- Afstrijken met koffiemelk.
- Bakken in ca. 60 minuten op 200°C > 170°C.
- Afgekoeld deeg op gewenste maat snijden en inpakken.
Specificaties:
- Toepassing: Koek, brood en decoratie
- Verpakking: verpakt in een meerwandige papieren zak van 25 kg.
- Bewaarcondities: koel en droog bewaren <20°C met een relatieve luchtvochtigheid van <65%.
- Inhoud: 25 kg
Naast deze aanbiedingen heeft Baktotaal het grootste assortiment taartdecoratie online. Met meer dan 10.000 bakartikelen is Baktotaal de grootste bakwinkel online!
-Voor 22:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
-Keuze uit meer dan 10.000 artikelen.
-Veilig vooraf én achteraf betalen.
-Niet goed, geld terug!
Klik voor meer informatie op onderstaande link: