Pearl Redbox hybride elektrisch drumstel (231982)

€ 695,00
Ophalen
26814sinds 11 mei. '24, 19:18
Deel via
of

Kenmerken

ConditieGebruikt
MerkPearl
EigenschappenElektronisch

Beschrijving

Redbox RBM20 drummodule met kabelboom
20x13 inch E-Pro basdrum
14x8,5 inch E-Pro tom
10x7 inch E-Pro tom
12x7,5 inch E-Pro tom
14x5 inch E-Pro snaredrum
Pearl drumrackklem
Pearl 3x tomhouder unilock TH-900S
EPC-12D Cymbalpad dual
EPC-14T Cymbalpad triple
EPC-12S Hihatpad
Pearl Hihat controler
Pearl P-900 Basdrumpedaal
Basix snarestand

Algemeen
De Pearl RBM-20 Redbox is een drummodule waarop u een complete set elektronische drumpads/drumtriggers en cymbals kunt aansluiten. De 128 MB geheugen van de module bevat standaard 1000 hoge kwaliteit drumsounds, verdeeld over een honderdtal drumkits. Bovendien kunt u uw eigen kits samenstellen en opslaan onder nog eens 100 presets.

De memory switch van de Redbox RBM-20
Het feest begint pas echt als u gebruikmaakt van de zogenaamde 'memory switch'. Hiermee verwijdert u de huidige drumgeluiden, om ze te vervangen door één zeer gedetailleerd gesamplede drumkit naar keuze. Deze fantastisch klinkende kits zijn gemaakt door gerenommeerde sample-makers, zoals Toontrack en BFD2, en kunt u los aanschaffen via redboxsoundshop.com.

De bediening en aansluitingen
U bepaalt de balans tussen de verschillende onderdelen van uw drumkit middels de zes volume-faders en de A/B-knop. Met elk van de faders kunt u twee inputs afzonderlijk afregelen. Verder bezit de Pearl Redbox onder meer MIDI- en USB-aansluitingen, hoofdtelefoon-uitgang, line-uitgangen, aux-ingang en een sequencer, om mee te spelen met ritmes of om zelf drumpatronen op te nemen.

Constructie Pearl ePro Live drumkit
Zelfs alvorens je de onderdelen uit hun respectievelijke dozen haalt, maakt één aspect van de e-Pro Live aard zijn aanwezigheid bekend. Het is een zwaargewicht. Vooral de hardware doos vraagt veel van de biceps en geeft de indruk dat wat binnenin schuilt niet zwak metaalwerk heeft dat alleen geschikt is voor de slaapkamer. En dat is inderdaad niet het geval.  Net als de rest van de hardware, welke gemaakt is van een uitgebreide Pearl line-up die zich op podia over de hele wereld al jaren bewezen heeft. Bekken en tom houders zijn vertrouwd en bieden niets om over te mopperen.

Dit kit voor een budget prijs aanbieden heeft er echter voor gezorgd dat hij niet de ‘virtuele hi-hat’ heeft die je bij high-end kits krijgt – degene die op echte hi-hat standaarden bevestigt worden. In plaats daarvan biedt Pearl een lichtgewicht hi-hat controller pedaal die met een paar pads werkt, alhoewel zonder enige fysieke scheiding van de twee wanneer je de pedalen gebruikt. Zoals met alle dergelijke opstellingen duurt het even voordat je hieraan gewend bent, wat komt door zijn lichtere dan een echt drumstel gewicht. Maar hij kan prima opboksen tegen vergelijkbare producten.

De drums zelfs zijn ook aardig zwaar. De shells zijn die van de voormalige Export Serie van Pearl en zodra je de Tru-Trac heads van Pearl hierop bevestigt hebt, zijn ze een stuk zwaarder dan de gemiddelde drums. Maar ze zijn niet onhandelbaar en de pads zelf geven vertrouwen op het gebied van bouwkwaliteit en gevoel.
Eenmaal geïnstalleerd lijken ze ook erg veel op standaard heads, in plaats van ruimtetijdperk constructies – wat bijdraagt om het gevoel van een ‘echt instrument’ te geven.

De kern van de kit is uiteraard de ‘r.e.d.’ (real electronic drums) box en deze ziet er wat meer ruimte-tijdperk uit, maar op een retro manier. Hij lijkt ook opmerkelijk veel op de Alesis DM10 module in mooiere kleren. Afgezien van de esthetica is het zelfs zo dat hij hetzelfde brein heeft – een bescheiden maar fatsoenlijke presteerder die in zijn r.e.d. vermomming kan worden geïnstalleerd met kits van derden om een ietwat bijgewerkte auditieve ervaring te geven.

Prestaties
Alhoewel wij en andere elektronische kit liefhebbers genieten van het uitzicht over een collectie van pads en bekken triggers, heeft het zitten achter een standaardformaat opstelling met drums met echte afmetingen iets typisch boeiends. Dat is zo’n beetje wat je krijgt met de e-Pro.
Discussies over het profijt van rubber, mesh en de nieuwe technologie heads, zoals de getextureerde cellulaire silicone van Yamaha, is nog steeds gaande en uiteraard afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Maar we moeten eerlijk zeggen dat we de oplossing van Pearl voor de kwestie van akoestische reactie van trigger pads zeer aantrekkelijk vonden. Niets kan precies het gevoel van een normale head nabootsen, maar deze zijn comfortabel, met uitstekende terugslag en hebben minder de uitgesproken vering die je krijgt met sommige mesh soorten.
Je moet ze zeker uitproberen voordat je ze koopt, maar wij vonden ze fijn. 
Dus de fysieke kenmerken van de e-Pro zijn grotendeels zoals ze horen te zijn, maar hoe zit het met het kloppende hart, de RBM20-module? Nou, standaard zorgt hij voor een aardig goede balans van betaalbaarheid en prestaties, maar maak gebruik van de kracht van product upgrades via het internet en hij kan echt schijnen.
De module is uitgerust met 100 voorgeprogrammeerde kits – sommige echt vrij goed, maar andere waren we niet echt van onder de indruk. Maar de beste van de akoestische typen zijn redelijk ‘drie dimensionaal’ en aardig dynamisch. Rollende machine geluiden zijn hier en daar merkbaar, maar niet uitgesproken – en kies de juiste presets en de snaar drums zullen alles leveren van ghost notities tot rimshots en dit aardig overtuigend.
Maar het wordt significant beter wanneer gebruikt gemaakt wordt van de verwerkingskracht van de RBM op optionele kits van derden, welke je kan downloaden in de r.e.d. box winkel. We kregen toegang tot een aanbod van twee Toontracks – hun Swedish Classic en Vibetastic kits – en hoewel het verschil tussen presets en ‘geïnstalleerde’ kits niet zo groot was als zwart-wit en kleurentelevisie, kan je het wel aardig vergelijken met de overgang van kleurentelevisie naar high definition.

Het snaar geluid van de Vibetastic kit werd onmiddellijk meer bijtend en scherp en de toms voller en meer organisch, wat samen voor een meer ontwikkelde speelervaring zorgt. Als er een keerzijde is, dan is dat het installeren van een van deze nieuwe kits al het 128MB geheugen van de module in beslag neemt, dus je hebt niet de keuze om meerdere te installeren.

Dus de e-Pro is goed rechtstreeks uit de doos, potentieel echt heel goed met de keuze van optionele geluiden – en ook bruikbaar als een akoestische kit met regelmatige heads. We hebben maar heel kort met de standaard heads geëxperimenteerd en het is veilig om te zeggen dat referentieklanten van Pearl waarschijnlijk niet direct overgehaald zullen worden de de e-Pro, maar het zou een zeer nuttige optie kunnen zijn.
Advertentienummer: m2114093143