Moog 16 Channel Vocoder

€ 5.800,00
Ophalen of Verzenden
Verzenden voor € 20,00
5570sinds 10 apr. '20, 10:55
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw

Beschrijving

Moog 16 Channel Vocoder. Nieuw op de markt gebracht! Al meer dan 40 jaar dé classic vocoder. Zoek je de echte indrukwekkende vocoder sound? Dan moet je deze hebben!

Check onze video: https:youtu.be/oMLRiaZR74g

In 1978 kwam deze Moog 16 Channel Vocoder uit. Hij is bijv. te horen op Giorgo Moroder's 'E+MC2' en ook YMO, Wendy Carlos en John Carpenter gebruikten het apparaat. Deze nieuwe analoge vocoder wordt met de hand gebouwd in de Moog fabriek (volgens het oude ontwerp van Robert Moog en Harold Bode).

Met deze vocoder kun je je synthesizer dus laten 'praten'. Technisch gezien is een vocoder een rij met bandpass-filters, envelope followers en band-boosters. Je pakt twee inkomende signalen, bijvoorbeeld je eigen stem en een synthpad. De vocoder deelt je stem op in deeltjes (zestien in dit geval) middels bandpassfilters. De vocoder laat dan per deeltje een envelope-follower kijken hoe luid dat deeltje is, en past die luidheid toe op een band-booster op het andere signaal. Wat je dus in feite doet is het boventonen 'karakter' van het ene signaal toepassen op het andere signaal.

Patch rij:
De MBVO vocoder heeft dus zestien frequentiebanden, van 50 tot 5080 Hz. De outputs kun je per stuk routen naar andere apparatuur, bijvoorbeeld om elders een effect los te laten op een enkele band. De leukste toepassing is om de outputs weer terug te sturen naar deze vocoder (van de bovenste patch naar de onderste patch dus), maar dan in een andere frequentie. Zo kun je dus frequentiebanden door elkaar husselen! Dat maakt deze vocoder uniek. Je kunt hiermee waanzinnige, unieke en aparte vocoder sounds maken.

- frequentiebanden: 16
- behuzing: desktop/rack
- pedaalaansluitingen voor sample/hold, patch select, hiss/buzz
- patchgaten: interactie met externe apparatuur & frequentiebanden verplaatsen

Wordt geleverd:
- inclusief 2 inch patchkabels: 4x blauw, 4x geel, 4x rood, 2x zwart
- inclusief 5 inch patchkabels: 2x zwart

- afmetingen: 178 x 389 x 440 mm
- gewicht: 7.94 kg
Advertentienummer: m1535029410