Kombucha je darmen worden er blij van€ 6,00
Melk kefir gezond & Lekker
270sinds 9 jun. '25, 17:34
€ 5,00
Ophalen of Verzenden
Verzenden voor € 4,50
Kenmerken
ConditieNieuw
TypePoeder of Drank
Beschrijving
Melkkefir, hygiënisch en in biologische melk gekweekt
Ophalen in Tilburg
Plastic zeef 17 cm 6,00
50 gram voor € 5,00
Verzenden Kefir 4,50 euro
Melkkefir is heel gezond.
Eén van de twee kefirsoorten die er zijn. Kefir is de verzamelnaam voor de probiotica melkkefir en waterkefir.
Er is nog wel eens verwarring over de naam. De meest juiste naam is melkkefir, maar in de volksmond wordt het ook vaak yoghurtplantje of kefirplantje genoemd. Terwijl het niets met een plant te maken heeft en ook geen yoghurt is. Wat is het dan wel?Het is verfrissend, licht tintelend, maar daarnaast ook een heel eenvoudig zelf te bereiden probiotische zuiveldrank o.b.v. slechts twee ingrediënten. Namelijk melk en melkkefirkorrels.
De resulterende melkkefirdrank bevat na bereiding - wat u heel eenvoudig zelf kunt doen - o.a.: vitamine B1 (Thiamine), B2, B6, B12, C, D, H (Biotine) en K. Het bevat ook mineralen en essetiële aminozuren, waaronder Tryptofaan. Dit stofje werkt rustgevend op het zenuwstelsel.
Tevens bevat melkkefir ook een behoorlijk aantal rechtsdraaiende melkzuuurbacteriën, waardoor het licht verteerbaar is. Het draagt verder bij aan een goede balans van bacteriën in uw darmen.
Door het gebruiken van kefir wordt het voedsel beter verteerd en opgenomen door de darmen. Dus een feestje voor uw darmen en gezond! Er zijn vele soorten probiotica, waarvan de meeste vaak suiker bevatten, of ze zijn zodanig kostbaar dat het financieel maar heel even vol te houden is. Melkkefir is in dat opzicht zowel vriendelijk voor uw gezondheid, als voor uw portemonnee. U maakt het gewoon zelf, in huis met huis-tuin en keukenspullen.
Het mooie is dat u na éénmalig verkrijgen van een kleine portie levende melkkefirkorrels, eindeloos, ja zelfs mogelijk levenslang uzelf (en anderen) kunt helpen voorzien van deze overheerlijke en gezonde drank! Een must voor iedereen die zijn spijsvertering serieus neemt en deze wil vertroetelen met goede bacteriën en gisten, om zo de in- en uitwendige mens te versterken en uw gezondheid te ondersteunen.
Bereiding:
Melkkefirkorrels in de melk
Doe de melkkefirkorrels in de weckpot samen met melk 1:10 (in de winter 1:7) en roer even voorzichtig door. Laat deze één dag op 'n (pik)donkere plaats op kamertemperatuur staan. Roer ongeveer halverwege de rijpingstijd de massa voorzichtig om, zodoende komt alle melk goed in contact met de korrels en is de kwaliteit gelijkmatiger. De drank is goed als deze redelijk ingedikt is en de kefirkorrels samen met de ingedikte melk bovenop drijft. Onderin en ook 'n beetje aan de zijkant, word 'n lichtgeel doorzichtige, wei-achtige vloeistof zichtbaar. De gehele massa borrelt lichtjes en bevat in toenemende mate koolzuurgas.
Melkkefirdrank oogsten
- Giet de gehele inhoud v.d. weckpot door een grove plastic zeef in de beslagkom. Gebruik zo nodig 'n klein beetje melk om d.m.v. schudden de laatste plakkerige kefirresten uit de weckpot te krijgen.
- Laat de kefir goed uitlekken. Oefen géén druk uit op de korrels, omroeren (om 't doorlopen te versnellen) mag, maar voorzichtig.
- Giet de inhoud van de beslagkom in 'n fles of pot, zo nodig door 'n fijnmaziger zeef (deze mag wel van metaal zijn) zodat de drank korreltjesvrij is. Mochten er kleine korreltjes inzitten (“kefirbabykorrels”), dan is dat voor de spijsvertering geen probleem. Als je 'n goed afsluitbare pot/fles gebruikt, zal de drank zijn koolzuurgas beter vasthouden. Gekoeld in de koelkast smaakt 't beste, maar dat hoeft niet. Als hij wat langer blijft staan zal hij nog wat 'narijpen' en dus zuurder worden. Zeker niet te lang laten staan, want de druk blijft ook toenemen en je zou niet de eerste zijn waar 'n weckpot “ontploft”.
Randvoorwaarden en benodigdheden
Voor 1 liter nodig: een weckpot of goed te sluiten bokaal
Een plastic (metaal tast de kefirkorrels aan!) zeef
Een goede kwaliteit melk. Vol, halfvol of mager maakt niet uit.
Kamertemperatuur
Werk zéér hygiënisch. Was altijd vooraf je handen met zeep en zorg ervoor dat geen slechte bacteriën de kans krijgen vat te krijgen op de kefirkorrels (denk bv. aan de bacteriekoloniën in vaatdoekjes en/of het aanrechtblad).
Hogere temperatuur versnelt het rijpingsproces, lagere temperatuur vertraagt deze. In de koelkast staat het proces bijna stil (ideaal bij afwezigheid)
Melkkefir in een notedop:
Maak zelf met de levende melkkefirkorrels en melk (koemelk, geitemelk, paardemelk of sojamelk) een overheerlijke, supergezonde probiotische zuiveldrank!
Behoort tot de absolute top onder de probiotica.
Werk aan uw gezondheid, door aan de basis - uw spijsvertering - te werken. Gun uw darmen alleen het beste.
Slechts 2 ingrediënten nodig: melk en melkkefirkorrels.
Maak het tot in lengte van dagen op basis van eenvoudige ingrediënten, met zeer bescheiden kosten. Bereikbaar voor iedereen.
P.s In de Keuringsdienst van waarde programma op tv (kun je terug kijken)was te zien dat veel Kefir in de winkel geen Kefir gisten bevatten is niet na te maken.
Houd rekening met 5 min. werk per keer.
Ook verkrijgbaar Kombucha,en water kefir
Gezondheid
Ophalen in Tilburg
Plastic zeef 17 cm 6,00
50 gram voor € 5,00
Verzenden Kefir 4,50 euro
Melkkefir is heel gezond.
Eén van de twee kefirsoorten die er zijn. Kefir is de verzamelnaam voor de probiotica melkkefir en waterkefir.
Er is nog wel eens verwarring over de naam. De meest juiste naam is melkkefir, maar in de volksmond wordt het ook vaak yoghurtplantje of kefirplantje genoemd. Terwijl het niets met een plant te maken heeft en ook geen yoghurt is. Wat is het dan wel?Het is verfrissend, licht tintelend, maar daarnaast ook een heel eenvoudig zelf te bereiden probiotische zuiveldrank o.b.v. slechts twee ingrediënten. Namelijk melk en melkkefirkorrels.
De resulterende melkkefirdrank bevat na bereiding - wat u heel eenvoudig zelf kunt doen - o.a.: vitamine B1 (Thiamine), B2, B6, B12, C, D, H (Biotine) en K. Het bevat ook mineralen en essetiële aminozuren, waaronder Tryptofaan. Dit stofje werkt rustgevend op het zenuwstelsel.
Tevens bevat melkkefir ook een behoorlijk aantal rechtsdraaiende melkzuuurbacteriën, waardoor het licht verteerbaar is. Het draagt verder bij aan een goede balans van bacteriën in uw darmen.
Door het gebruiken van kefir wordt het voedsel beter verteerd en opgenomen door de darmen. Dus een feestje voor uw darmen en gezond! Er zijn vele soorten probiotica, waarvan de meeste vaak suiker bevatten, of ze zijn zodanig kostbaar dat het financieel maar heel even vol te houden is. Melkkefir is in dat opzicht zowel vriendelijk voor uw gezondheid, als voor uw portemonnee. U maakt het gewoon zelf, in huis met huis-tuin en keukenspullen.
Het mooie is dat u na éénmalig verkrijgen van een kleine portie levende melkkefirkorrels, eindeloos, ja zelfs mogelijk levenslang uzelf (en anderen) kunt helpen voorzien van deze overheerlijke en gezonde drank! Een must voor iedereen die zijn spijsvertering serieus neemt en deze wil vertroetelen met goede bacteriën en gisten, om zo de in- en uitwendige mens te versterken en uw gezondheid te ondersteunen.
Bereiding:
Melkkefirkorrels in de melk
Doe de melkkefirkorrels in de weckpot samen met melk 1:10 (in de winter 1:7) en roer even voorzichtig door. Laat deze één dag op 'n (pik)donkere plaats op kamertemperatuur staan. Roer ongeveer halverwege de rijpingstijd de massa voorzichtig om, zodoende komt alle melk goed in contact met de korrels en is de kwaliteit gelijkmatiger. De drank is goed als deze redelijk ingedikt is en de kefirkorrels samen met de ingedikte melk bovenop drijft. Onderin en ook 'n beetje aan de zijkant, word 'n lichtgeel doorzichtige, wei-achtige vloeistof zichtbaar. De gehele massa borrelt lichtjes en bevat in toenemende mate koolzuurgas.
Melkkefirdrank oogsten
- Giet de gehele inhoud v.d. weckpot door een grove plastic zeef in de beslagkom. Gebruik zo nodig 'n klein beetje melk om d.m.v. schudden de laatste plakkerige kefirresten uit de weckpot te krijgen.
- Laat de kefir goed uitlekken. Oefen géén druk uit op de korrels, omroeren (om 't doorlopen te versnellen) mag, maar voorzichtig.
- Giet de inhoud van de beslagkom in 'n fles of pot, zo nodig door 'n fijnmaziger zeef (deze mag wel van metaal zijn) zodat de drank korreltjesvrij is. Mochten er kleine korreltjes inzitten (“kefirbabykorrels”), dan is dat voor de spijsvertering geen probleem. Als je 'n goed afsluitbare pot/fles gebruikt, zal de drank zijn koolzuurgas beter vasthouden. Gekoeld in de koelkast smaakt 't beste, maar dat hoeft niet. Als hij wat langer blijft staan zal hij nog wat 'narijpen' en dus zuurder worden. Zeker niet te lang laten staan, want de druk blijft ook toenemen en je zou niet de eerste zijn waar 'n weckpot “ontploft”.
Randvoorwaarden en benodigdheden
Voor 1 liter nodig: een weckpot of goed te sluiten bokaal
Een plastic (metaal tast de kefirkorrels aan!) zeef
Een goede kwaliteit melk. Vol, halfvol of mager maakt niet uit.
Kamertemperatuur
Werk zéér hygiënisch. Was altijd vooraf je handen met zeep en zorg ervoor dat geen slechte bacteriën de kans krijgen vat te krijgen op de kefirkorrels (denk bv. aan de bacteriekoloniën in vaatdoekjes en/of het aanrechtblad).
Hogere temperatuur versnelt het rijpingsproces, lagere temperatuur vertraagt deze. In de koelkast staat het proces bijna stil (ideaal bij afwezigheid)
Melkkefir in een notedop:
Maak zelf met de levende melkkefirkorrels en melk (koemelk, geitemelk, paardemelk of sojamelk) een overheerlijke, supergezonde probiotische zuiveldrank!
Behoort tot de absolute top onder de probiotica.
Werk aan uw gezondheid, door aan de basis - uw spijsvertering - te werken. Gun uw darmen alleen het beste.
Slechts 2 ingrediënten nodig: melk en melkkefirkorrels.
Maak het tot in lengte van dagen op basis van eenvoudige ingrediënten, met zeer bescheiden kosten. Bereikbaar voor iedereen.
P.s In de Keuringsdienst van waarde programma op tv (kun je terug kijken)was te zien dat veel Kefir in de winkel geen Kefir gisten bevatten is niet na te maken.
Houd rekening met 5 min. werk per keer.
Ook verkrijgbaar Kombucha,en water kefir
Gezondheid
Advertentienummer: m2277591072
Populaire zoektermen
wellness bankwellness stoelmn wellnessGezondheidsproducten en Wellnesswellness behandelstoelkefir plantwellness tafelwellness overnamewellness apparaatwellnesswellness bankwellness stoelkefiretos wellnessboeddha beelden in Antiek | Koper en Bronsleger canvas in Militaria | Algemeentravelbox in Dakkoffersmonogram in Kunst | Schilderijen | Klassiekgründerzeit in Antiek | Meubels | Kastendames shein in Blouses en Tuniekennaafdoppen mazda in Wieldoppenshearling jas in Jassen | Wintertopkam in Instrumenten | Onderdelenronson aanstekers in Antiek | Goud en Zilver