Pizzaoven classic small

€ 769,00
Ophalen of Verzenden
7047sinds 15 jul. '22, 10:36
Deel via
of

Beschrijving



Zelf pizza’s bakken in uw eigen pizzaoven? De Classic Small is een kant-en-klare traditionele Griekse pizzaoven. Door het kleinere formaat is hij ook te plaatsen op plekken waar wat minder ruimte is. Met deze oven zet u in een handomdraai overheerlijke pizza’s of brood op tafel. Of u hem nou in de tuin wilt plaatsen of in een restaurant, de pizzaoven Classic Small is er klaar voor.

Ontwerp
De pizzaoven Classic Small wordt volledig met de hand gemaakt en afgewerkt. De koepel en bodem van de oven zijn gemaakt van vuurvaste stenen. Onder de bodem van de pizzaoven zit ook nog een vuurvaste laag, zodat de bodem waarop gebakken wordt de warmte lang kan vasthouden. De koepel is volledig opgemetseld van vuurvaste stenen en heeft daar overheen een isolatielaag van vuurvaste klei en cement. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in de oven goed te regelen is en de pizzaoven ook weinig warmte verliest.

Levering en plaatsen
De pizzaoven Classic Small wordt inclusief zwartstalen deur geleverd. Hiermee kunt u de oven goed afsluiten en dus ook beter warm houden. U ontvangt de pizzaoven in twee delen (bovengedeelte en bodemplaat). Op die manier is het gewicht verdeeld en is de oven dus makkelijker te plaatsen. U hoeft deze delen ook niet aan elkaar te lijmen. De kans bestaan dan namelijk juist dat het steen gaat scheuren als het uitzet, en door het gewicht van de koepel sluiten de twee delen al goed genoeg op elkaar aan. Plaatst u de oven buiten? Dan adviseren wij u om de koepel met waterafstotende verf te sauzen. Deze is anders namelijk niet waterdicht. De oven kan best een buitje hebben, maar als hij in weer en wind staat is een goede bescherming met waterafstotende verf gewenst. Wanneer u de oven onder een overkapping plaatst of afdekt met een hoes is dit niet noodzakelijk.

Gebruik en toepassing

Let op: Wanneer u de pizzaoven voor het eerst gaat gebruiken is het belangrijk dat u de oven voorzichtig opstookt. Dit is nodig om de stenen te laten wennen aan de hoge temperatuur en zo schade aan de oven te voorkomen. Hoe u dat opstoken het best kunt doen leest u hier.
U kunt de pizzaoven Classic gebruiken om pizza’s te bakken, maar hij is ook zeer geschikt voor het bakken van brood. Door de hoge temperatuur is het voedsel dat u in een pizzaoven bakt veel sneller klaar dan in een gewone oven. Een pizza is in een paar minuten afgebakken en ook brood kan binnen enkele minuten al klaar zijn.



Advertentienummer: a1441447341