Aardpeer Fleuron d’Anjou (Helianthus tuberosus) Bio

€ 10,00
Ophalen of Verzenden
Verzenden voor € 7,00
251sinds 9 mei. '25, 16:54
Deel via
of

Kenmerken

TypeVaste plant
LichtbehoefteVolle zon
BloeiperiodeZomer

Beschrijving

Ecologisch geteelde planten, zonder gebruik van kunstmest of chemische producten/ bestrijdingsmiddelen.

2 L pot helemaal gevuld met knollen (NOG SLECHTS 1 POT OP VOORRAAD)

Dit winterharde knolgewas is familie van de zonnebloem. De op mini-zonnebloem lijkende bloemen komen laat in het najaar tevoorschijn. In de winter sterven de bovengrondse delen van de plant volledig af. Na de winter maken de knollen nieuwe scheuten en ontstaat er dus een nieuwe plant uit elke knol.
De aardpeer stelt weinig eisen aan zijn standplaats. In het wild wordt hij voornamelijk gevonden op natte, zeer voedselrijke grond bijvoorbeeld in oeverruigten en in bermen.
Planten in pot kunnen heel het jaar geplant worden. Oogsten doe je wanneer het loof is afgestorven (november – februari). Probeer alle knollen op te graven, zo heb je het jaar erop amper spontaan uitschietende aardperen. Sporadisch zal er nog wel eens een aardpeer boven komen, als je ze enkele malen uittrekt of afhakt geven ze zich snel gewonnen. De geoogste aardperen blijven vers door ze in te kuilen of af te dekken met aarde.
De knol kan zowel rauw, gekookt of gebakken gegeten worden en smaakt licht zoet en nootachtig. Aardperen bevatten inuline. Inuline en zijn afbraakproducten fructo-oligosachariden worden als zoetstof gebruikt bij suikervrije diëten voor onder andere diabetici, aangezien ze de suikerspiegel niet beïnvloeden.
De aardpeer ‘Fleuron d’Anjou’ is een culinair zeer gewaardeerd ras met dikke, mooie ronde knollen, rood van schil en een hoge opbrengst per plant. Rauw is deze aardpeer vrij sterk van smaak. Leent zich uitstekend om gekookt of gebakken te veroberen, heeft dan een fijne, subtiele aardpeersmaak met een lekkere nootachtige, licht zoete toets.
Advertentienummer: m2266374419