DamastbloemZie omschrijving
Kenmerken
Beschrijving
Aardperen €1 per stuk.
Aardperen: veelzijdig in de keuken
Echt mooi om zien zijn de kleine knolletjes niet, maar onder hun knobbelige schil verbergt zich heerlijk crèmekleurig tot rozerood vlees. Oorspronkelijk komt de aardpeer uit Noord-Amerika. Het is behalve een uitstekende voedselleverancier, ook een sierplant met mooie gele bloemen. Je kan de hele winter oogsten en een hoekje van twee vierkante meter aardperen betekent snel een oogst van 10 kilo eetbare knollen.
Zoet
De smaak van aardpeer is lekker zoet met een nootachtig accent dat vaag aan artisjok doet denken. De Engelsen noemen hem dan ook Jerusalem artichoc, de Fransen topinambour. Aardperen zijn echte wintergroenten, ze zijn op hun best in de maanden januari, februari en maart.
Wonderknolletje
Aardpeer is zeer voedzaam en licht verteerbaar. De kleine knolletjes zijn naast rijk aan vitamine B1 en B2 ook een goede bron van ijzer en kalium. Aardpeer is ook rijk aan voedingsvezels, voornamelijk inuline. Inuline is net als zetmeel een reservestof voor de plant. Het is een koolhydraat maar wordt net als andere voedingsvezels niet verteerd in de dunne darm, het fermenteert in de dikke darm tot zuren die op hun beurt weer voedsel vormen voor goede bacteriën.
Veelzijdig
In de keuken is aardpeer een echte allrounder. Jonge aardperen hoef je niet te schillen, ze kunnen rauw in salades verwerkt worden. Oudere knollen zijn geschikt voor tal van verwerkingen. Gestoofd, gebakken, gefrituurd of gepureerd is aardpeer een goede smaakmaker bij wild en varkensvlees.
TIP: Wanneer je een beetje citroensap aan het kookwater toevoegt, verkleurt aardpeer niet
Aardperen: veelzijdig in de keuken
Echt mooi om zien zijn de kleine knolletjes niet, maar onder hun knobbelige schil verbergt zich heerlijk crèmekleurig tot rozerood vlees. Oorspronkelijk komt de aardpeer uit Noord-Amerika. Het is behalve een uitstekende voedselleverancier, ook een sierplant met mooie gele bloemen. Je kan de hele winter oogsten en een hoekje van twee vierkante meter aardperen betekent snel een oogst van 10 kilo eetbare knollen.
Zoet
De smaak van aardpeer is lekker zoet met een nootachtig accent dat vaag aan artisjok doet denken. De Engelsen noemen hem dan ook Jerusalem artichoc, de Fransen topinambour. Aardperen zijn echte wintergroenten, ze zijn op hun best in de maanden januari, februari en maart.
Wonderknolletje
Aardpeer is zeer voedzaam en licht verteerbaar. De kleine knolletjes zijn naast rijk aan vitamine B1 en B2 ook een goede bron van ijzer en kalium. Aardpeer is ook rijk aan voedingsvezels, voornamelijk inuline. Inuline is net als zetmeel een reservestof voor de plant. Het is een koolhydraat maar wordt net als andere voedingsvezels niet verteerd in de dunne darm, het fermenteert in de dikke darm tot zuren die op hun beurt weer voedsel vormen voor goede bacteriën.
Veelzijdig
In de keuken is aardpeer een echte allrounder. Jonge aardperen hoef je niet te schillen, ze kunnen rauw in salades verwerkt worden. Oudere knollen zijn geschikt voor tal van verwerkingen. Gestoofd, gebakken, gefrituurd of gepureerd is aardpeer een goede smaakmaker bij wild en varkensvlees.
TIP: Wanneer je een beetje citroensap aan het kookwater toevoegt, verkleurt aardpeer niet
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Purmerend
72x bekeken
3x bewaard
Sinds 24 sep '25
Advertentienummer: m2314868832
Populaire zoektermen
Planten | Tuinplantensurinaamse plantenprei plantenaardbeien plantentomaten plantenrabarber plantenplantenplanten gratis ophalente koop in markelopompoen plantenkomkommer plantencourgette plantenklimrek plantensla plantenonj in Sloepenhbm heftafel in Accessoires | Onderhoudsmiddelenhouten golfclub in Golfconfetti pak in Carnavalskleding en Feestkledingcomplete veranda in Overkappingenbullfrog bank in Banken | Sofa's en Chaises Longuesguppy fish in Vissen | Aquariumvissenfeuerwehr in Modelauto's | 1:43venlo in Speelgoed | Babyspeelgoedsteiger ijzer in Steigers